Twijfelen aan alles

Sommige mensen hebben een rotsvast vertrouwen in zichzelf. Als ze een keuze maken dan staan ze daar achter en laten ze het los. Ik maak een keuze en blijf hier over twijfelen. In mijn hoofd blijf ik nadenken over alles tot dat er niks meer over te denken valt. Doodvermoeiend is het.

Neem mijn bestelde kleding van vorige week. Wat ik gehouden heb zit prima maar toch twijfel ik dan want ik heb geen andere maten gepast dus hoe weet ik nou zeker dat dit de juiste maat is? Want wat nou als een maatje kleiner toch beter zit? Maar dit zit goed dus waarom zou dat iets uit moeten maken? Moet ik niet toch een maatje kleiner gaan passen? Moet ik niet gewoon eens stoppen met zeiken en oké zijn met wat ik heb? Want het is oké want het past. Het zit lekker. Het staat leuk. Maakt het uit hoe een andere maat er uit zou zien? Nee want het is niet relevant want die maat heb ik niet. Ik heb deze maat en deze maat is goed. Maar moet ik niet toch..? NEE KAP NOU EENS.

Dood maar dan ook echt doodvermoeiend. En zo gaat dat met alles hé. Ik zit al dagen te zoeken naar informatie over het inreisverbod van de US. Waarom zou je het loslaten? Gewoon lekker iedere dag jezelf helemaal gek maken. Goed plan. Lekker bezig.

Ik zou zo graag ‘normaal’ willen zijn. Kunnen denken ‘maakt niet uit wat er gebeurd het is hoe dan ook goed’. Ergens voor kiezen en hier oké mee zijn. Een besluit nemen en niet meer twijfelen. Het leven zou dan zoveel makkelijker zijn.

Ik word langzamerhand gek van mezelf. Gek van hoe ik denk. Gek van die beerput in mijn hoofd. Dit moet echt veranderen. Ik moet stoppen met dat obsessieve gedenk over ‘wat als..?’ en ‘moet het niet zo?’ en vooral ‘wat nou als andere dat raar vinden?’.

Ik heb Ron gemaild. Ik wist het even niet meer. Dat getwijfel moet gewoon stoppen. Zijn antwoord schijnt weer wat licht op de situatie. Het is gewoon jammer dat ik na weken van praten en praten en praten soms nog dagen heb waarop ik in de put zit. Er is geen quick fix voor psychische problemen, dat blijkt maar weer.

Ik mediteer iedere dag. Ik probeer meer rust te creëren in mijn hoofd en in mijn omgeving. Ik probeer stappen te zetten. Ik probeer het echt maar het is soms gewoon even lastig.

Ik ga mezelf uit de put trekken en afspreken dat het klaar is. HET IS KLAAR. Wat ik ook doe, hoe ik het doe, de besluiten die ik neem, neem ik omdat het de juiste besluiten zijn. PUNT. KLAAR. Ik ben niet van nature een twijfelaar. Ik ben ik en ik twijfel soms.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s