Ik ga het gewoon doen

Ik loop al een tijdje met de gedachten wat langere afstanden te gaan lopen. 7 kilometer is leuk maar het liefst wil ik wat verder. Mezelf wat meer uitdagen! Inmiddels is mijn blessure (shin splints) verledentijd en heb ik daar geen last meer van gehad ik denk dus dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging!

Wat ga ik dus doen? Ik ga trainen voor een 10EM. Dat is omennabij de 16 kilometer (16,1 km om precies te zijn). Ik ga niet trainen voor een bepaald evenement, dat is nu in coronatijd sowieso onmogelijk, wel wil ik mezelf uitdagen om dit jaar te trainen voor de 10 EM. Het trainingsschema is 25 weken en deze zal dus afgerond zijn in de allerlaatste week van 2020.

Kan dat niet sneller? Tuurlijk, ik kan ook een schema voor 12 weken gebruiken maar mijn blessuregevoeligheid zegt mij dat ik dat niet moet doen. We gaan dus voor slow en steady! Daarbij hoop ik dat er dit jaar nog wel wat wedstrijden gelopen kunnen worden, hier kan ik dan een 5 en een 10km gaan lopen als een soort meetpunt 😉

Deze week ben ik gestart met de eerste trainingen van het schema. De eerste 10 weken van het schema zullen voor mij goed te doen zijn aangezien je hier traint tot ongeveer 45 min aan één stuk hardlopen. Dit kan ik inmiddels al. De reden waarom ik deze weken toch wel ga lopen is omdat ik hoop dat deze trainingsweken mijn snelheid omhoog kunnen gooien. Daarbij vind ik trainen met een schema heel fijn en geeft het wat houvast!

Uiteraard zal ik hierover geen schrijven en de wekelijkse hardloopverslagen zullen dus in het teken gaan staan van mijn nieuwe trainingsschema 🙂

Voor de liefhebbers, dit schema volg ik: https://inspiratie.run2day.nl/training/10EM/Run2Day%20%7C%20Hardloopschema%20-%20Dam%20tot%20Damloop%201.40.pdf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s