Hardlopen week 29

Goedemorgen! In week 29 gooide ik alles om en begon ik met een nieuw schema! kijk je mee?

Zoals ik eerder al verklapte ga ik mij storten op de 10 EM, oftewel de 16,1 km! Ik heb een schema gevonden waarvan ik denk dat dit wel bij mij past. Het schema duurt 25 weken en in week 29 begon ik met de eerste week!

Op dinsdag begon ik met training 1. In mijn hoofd dacht ik “makkie, ik kan dit met twee vingers in mijn neus”. Had ik dat even mis zeg haha. Het schema is toch iets meer aanpoten dan ik in eerste instantie dacht. De eerste training was: 5 min warming-up, 20 min op 6:45 min/km, 5 min cooling-down. Ik vind lopen op een pace sowieso altijd lastig, ik ga óf te hard óf net te langzaam en mijn tempo’s gaan dus vaak alle kanten op. Ik loop zonder muziek dus lopen op de beat gaat ook niet. Ik moet hiervoor nog een goede oplossing verzinnen. Verder was de eerste training erg leuk, ik vind trainen met een schema sowieso heel fijn want het geeft houvast.

dinsdag 14 juli – training 1 / 75

Op donderdag begon ik aan training twee. Dit was een intervaltraining. Ik houd van intervaltrainingen! Het is zó hard dat nadenken niet meer kan en na een training voel ik mij altijd mega sterk! Op het programma stond: 5 min warming-up, 5 x 3 min snel (in de rust 1 minuut wandelen), 10 min cooling-down. De eerste 3 intervallen gingen top, hard tempo en goede cadans. Hartslag hoog maar niet tegen de max aan. De laatste twee intervallen waren wel aanzienlijk zwaarder, de tegenwind help hierin ook niet mee haha. Ik heb altijd geleerd dat als de laatste interval zwaar voelt je het juiste tempo te pakken had. Ik denk dus dat dat wel goed zat :). Deze training vond ik erg leuk, de leukste van de week!

donderdag 16 juli – training 2 / 75

Op zondag werkte we de laatste training van deze week weg! Het was warm buiten dus ik ging lopen in mijn korte broek en shirtje. Ik heb geen zakken in mijn korte broek dus nam ik een belt mee. Dat doen we dus niet meer want die ging tijdens het lopen alle kanten op en dat frustreerde mij enorm!! Volgende keer mijn legitimatie maar gewoon in mijn sportbh proppen, dan heb ik geen belt meer nodig 😉 .

De training zelf was fijn maar het was wel aanpoten. Op het programma: 5 min warming-up, 30 min op 6:45 min/km, 10 min op 6:30 min/km, 10 min cooling-down. Tempo houden vind ik zoals gezegd lastig dus ook nu ging het alle kanten op, tijdens de 30 minuten waren mijn ronde tijden wel rond de 6:45. De 10 minuten versnellen daarna waren zwaar, erg zwaar en dit lukte uiteindelijk niet de volle 10 minuten. Daarna heb ik nog 10 minuutjes rustig gejogd en daarna was het vat leeg! Ik ben op een bankje geploft in het speeltuintje voor ons huis en heb daar lekker even tien minuutjes gezeten! Daarna ben ik naar huis gestrompeld, heb ik rek en strek oefeningen gedaan en was ook deze training achter de rug!

zondag 19 juli – training 3 / 75

De eerste week van het schema was erg leuk alleen dacht ik stiekem dat ik het makkelijker zou krijgen haha. Komende week heb ik 3 trainingen. Één korte run (20 minuutjes), één intervaltraining en één lange duurloop! Ik heb er weer zin in 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s