Hardlopen week 30

Goedemorgen! Week 30 was zwaarder dan verwacht vooral de training van zondag was intens en ik had twee dextro’s nodig om weer mezelf te worden. Niet best dus. Verder mag ik niet klagen!

Op dinsdag deed ik de eerste training van de week. Een tempo training van 20 minuten. Ik begon, zoals altijd, met de warming up. Dit is minimaal 5 minuten hardlopen op een relax tempo (vaak rond de 7:30 min/km). Daarna heb ik 20 minuten gelopen rond de 6:45 min/km. Als laatste heb ik nog 7 minuten uitgelopen rond de 7:30 min/km. Deze training was erg fijn. Ik houd van die kortere trainingen, je hebt wel het gevoel dat je echt aan het trainen bent maar als je een drukke week hebt dan past deze training er toch nog in 😉 .

dinsdag 21 juli – tempoloop

Op donderdag ging ik de deur uit voor een intervaltraining. Op het programma stond: 5 x 2 minuten snel met vervolgens nog 10 minuten snel. In de rust mocht ik een minuutje wandelen. Ook hier heb ik een warming up en cooling down gedaan in de vorm van rustig joggen. Ik geniet het meest van mijn intervaltrainingen, ze zijn zwaar maar ik heb altijd een erg voldaan gevoel na een training. De tempoblokken loop ik rond de 5:40 min/km. Het 10 minuten blok heb ik gelopen rond de 6:15 min/km.

Bij terugkomst bleek er een storing te zijn bij Garmin waardoor ik mijn training niet kon analyseren, niet heel erg maar wel jammer.

donderdag 23 juli – interval

Ook zondag was er nog steeds storing bij Garmin maar ik ging natuurlijk wel gewoon lopen! Op het programma stond 30 min op 6:45 min/km en 10 min op 6:30 min/km. Ik zal alvast verklappen, het was zwaar. Het was warm buiten wat ik eigenlijk niet verwacht had dus ik was te warm gekleed, daarbij liep ik op mijn minst fijne schoenen en kreeg dus ook na twee kilometer al een blaar. Ook het tempo vond ik zwaar, na 20 minuten op 6:45 min/km merkte ik dat het gewoonweg niet meer lukte en daardoor heb ik het tempo dus ook iets losgelaten. De 10 minuten waarin ik daarna nog moest versnellen zaten er ook niet meer in, ik heb het 3 minuten geprobeerd en daarna was de koek op. Ik heb daarna even een aantal minuten gewandeld en vervolgens op een relax tempo naar huis gerent. Thuis aangekomen was ik aardig dood en in de douche moest Michael dus ook dextro komen brengen omdat ik op instorten stond, niet heel prettig..

Het schema bestaat uit drie trainingen. Een kortere training op tempo, een intervaltraining en een langere duurloop. De kortere training en de intervaltraining gaan prima, de langere duurloop wil alleen tot op heden niet lukken. Het tempo ligt gewoon te hoog waardoor ik het niet volhoud. Ik heb dus besloten bij de langere duurloop het tempo los te laten en gewoon op gevoel te lopen. Mezelf ieder weekend kapot lopen lijkt mij ook niet best voor mijn gezondheid 😉 .

Ik heb deze week ook voor het eerst wat krachttraining toegevoegd aan mijn hardlooprondjes. Ik heb één langere workout gedaan van een halfuur waarbij ik mijn hele lijf trainde en ik heb één workout gedaan voor mijn lange duurloop die 20 minuten duurde. Die laatste workout waren 5 oefeningen die ik 3 keer gedaan heb. Ik hoop door deze oefeningen een wat beter core en stabiliteit te krijgen, dit komt mijn hardlooptechniek hopelijk ten goede 🙂

In week 31 staan er ook weer drie trainingen op het programma. Ook nu ga ik proberen 2 keer een thuis workout te doen voor mijn core en stabiliteit. Kijk je volgende week weer mee?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s