Lekker melkschuim ;)

Ik houd ongelooflijk van latte’s. Ik drink dat daarom ook vrijwel iedere dag. Ik maak dit gewoon van Douwe Egberts koffie en opklopmelk. ik gebruik hiervoor mijn Nespresso apparaat en een simpele melkschuimer van de blokker.

Inmiddels zijn er meerdere soorten melk op de markt die je kunt gebruiken voor je latte’s en cappuccino’s. Ik gebruikte jarenlang de Latte melk van Friesche vlag maar zag een aantal weken terug dat ook Melkan een speciale ‘opschuim’ koffiemelk heeft. Maar welke is nou de beste? En zit er veel verschil in? Je komt het hier te weten!

Eerst even dit. Je hebt verschillende soorten koffie met melkschuim. De bekendste zijn de cappuccino: Koffie met melk en melkschuim en de latte macchiato: opgeklopte melk met daarop de koffie. Ik drink altijd die laatste alleen giet ik de melk op de koffie ipv andersom, het heet dan een Latte 😉

We beginnen met de opschuimmelk van Friesche vlag. Zet voordat je begint de melk koud, zorg dat hij al zeker enkele uren in de koelkast staat voordat je het in de melkopschuimer giet. Iedere melkopschuimer is uiteraard anders maar bij de mijne kan ik ook prima voor één kop koffie melk opschuimen. De melk van Friesche vlag bevat suiker. (4,8 gr suiker in 100 ml melk). Ik vind de melk persoonlijke precies zoet genoeg.

De melk van Friesche vlag is stevig en ook mijn chocoladevlokken, welke ik altijd op mijn Latte deponeer, blijven goed liggen. Volgens de verpakking is de melk in de koelkast enkele dagen houdbaar, aangezien ik alleen van een pakje doe staat de mijne vaak een week koud en dit gaat qua smaak prima!

Ik vind deze melk heel fijn, ik geef hem daarom een 8. Hij kost bij de Hoogvliet: €0,81 voor 500 ml.

De melk van Melkan was voor mij nog onbekend! Ook deze melk bevat suiker (4,8 gr suiker in 100 ml melk). Hij is bij de Hoogvliet net zo duur als de Friesche vlag melk echter is de melk bij de Dirk aanzienlijk goedkoper namelijk €0,69 voor een pakje van 500 ml.

De melk schuimt prima op. Ook hier blijven de chocoladevlokken enige tijd liggen voordat de schuim inzakt. Wel voelt de melk iets slapper dan de melk van Friesche vlag, maar dit mag eigenlijk geen naam hebben. De smaak is naar mijn idee identiek aan die van Friesche vlag.

Ik geef de melk van Melkan een 9! Vooral door de lagere prijs bij de Dirk. Daarbij proef ik geen verschil met de melk van Friesche vlag en is de melk van Friesche vlag echt maar een klein beetje steviger, ik vind niet dat je hiervoor 12 cent meer moet betalen.

Zoal je kunt zien zijn de verschillen tussen beide merken nihil. Qua smaak proefde ik geen verschil en de stevigheid was maar een miniverschilletje. De prijs (als je boodschappen doet bij de Dirk of de Vomar) van de Melkan melk is een stuk voordeliger. Let wel op dat bij de Hoogvliet en de Plus je meer betaald voor je melk dan wanneer je naar de Dirk gaat 😉

Vind je dit nou leuk laat mij dat dan vooral weten! Dan zal ik namelijk vaker producten van verschillende merken gaan vergelijken 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s