Hardlopen week 31

Goedemorgen weer!

In week 31 heb ik twee keer hardgelopen in plaats van drie keer. Waarom? Dat lees je hier!

Op dinsdag ging ik de deur uit voor de 7e training van mijn schema. Op het programma: warming up, 20 minuten snel, cooling down. Ik begon dus met een kilometer joggen zodat ik warm kon worden. Daarna versnelde ik voor twintig minuutjes om vervolgens nog een kilometer rustiger hard te lopen. Het was een fijne training alleen had ik jammer genoeg na twee kilometer al last van een blaar. Deze blaar zat er nog van de zondag training alleen nu begon de blaarpleister vervelend op te krullen waardoor er een nogal vervelend bloedbad ontstond.. Het leven van een hardloper gaat niet over rozen hé 😉 Ik heb bij de laatste kilometer de blarenpleister eraf gehaald. Daarna kon ik nog vrij ‘normaal’ mijn weg vervolgen. Ik kon alleen daarna een aantal dagen niet hardlopen omdat het er echt niet goed uit zag.. Hardlopen met een open wond leek mij niet heel verstandig.

dinsdag 28 juli – tempo duurloop

Aangezien mijn blaar maar niet beter ging besloot ik de interval training van deze week over te slaan. Op zondag zat er gelukkig wel weer een vliesje over de blaar heen waardoor ik weer kon hardlopen! Ik ging voor de lange duurloop, dit keer in natuurgebied de Uithof! Het was een erg leuke training. Ik koos voor blokken. Ik liep dus eerst een halfuur en daarna heb ik even kort gewandeld. Daarna liep ik weer een halfuur en wandelde daarna even. Als laatst heb ik nog 15 minuten wat met mijn tempo gespeeld om de laatste kilometer nog even vol gas te geven! Ik was moe maar erg voldaan en blij toen ik weer bij mijn auto aankwam. Enige min puntje.. Nu, the day after, doet mijn heup pijn. Geen idee of het van het hardlopen is maar het zou zomaar kunnen helaas.

zondag 2 augustus – lange duurloop

Hopelijk gaat de pijn in mijn heup snel weg zodat ik woensdag mijn hardloopschoenen weer aan kan doen voor een tempo duurloopje! Tot die tijd maar een beetje rustig aan doen!

Kijk je volgende week weer mee?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s