Risotto met champignons! om je vingers bij af te likken!

Hoi allemaal! Vandaag een recept voor risotto met champignons. Ik zal alvast verklappen dat dit een nogal verslavend recept is. Het is makkelijk en ongelooflijk lekker! Ik heb het de afgelopen maanden al een keer of 6 gemaakt en het is echt zalig! Uiteraard kan je allerlei soorten champignons gebruiken en je risotto zo steeds net een andere smaak geven.

Wat heb je nodig:
– 500 ml bouillon (ik gebruik hiervoor gewoon blokjes)
– een ui (mijn voorkeur gaat uit naar rode uit, ik vind de smaak hiervan nog lekkerder!)
– 250 gram champignons (ik gebruik eigenlijk altijd kastanje champignons)
– 150 gram risotto
– 2 eetlepels Parmezaanse kaas
– 4 eetlepels kookroom
– 4 tenen knoflook
– olijfolie
– roomboter

Dit recept is voor twee porties. Wil je een grotere pan maken voor 4 personen? Doe alle ingrediënten gewoon x2 🙂

Sommige mensen zeggen dat risotto maken heel moeilijk is en vaak mis gaat. Ik ben geen topkok en het is nog geen één keer mislukt. Wees dus vooral niet bang om er aan te beginnen. Als mij het lukt, lukt het jou ook!

Snipper de ui, snijd of pers de knoflook en snijd de champignons. Zet een pan op middelhoog vuur en verwarm wat olijfolie. Bak hierin de ui met één teentje knoflook. Als deze gebakken zijn (de ui is dan glazig) doe je de risotto in de pan. Bak dit even kort (minuut of 2). Doe een laagje bouillon in de pan en breng aan de kook. Het water moet licht koken/pruttelen, als het te hard kookt kan je risotto aanbranden. Als de bouillon is opgelost doe je weer wat bouillon in de pan. Zo ga je door tot al je bouillon op is. Het belangrijkste hier is dat je echt de tijd neemt. Niet alle bouillon in één keer toevoegen maar steeds beetje bij beetje! Ondertussen warm je een tweede pan op en je doet hier wat roomboter in. Hierin bak je de champignons met drie teentjes knoflook. Als de risotto alle bouillon heeft opgenomen (en lekker zacht en romig is geworden) dan voeg je 4 eetlepels kookroom en 2 eetlepels Parmezaanse kaas toe (wil je iets meer pit? voeg iets meer kaas toe). Roer dit goed door tot de room goed is opgenomen. Voeg als laatste de champignons toe en roer alles nog even goed door.

Als je het lekker vind kun je de risotto nog afmaken met wat kruiden, bijvoorbeeld peterselie of oregano.

Zoals je kunt lezen is het maken van een risotto helemaal niet moeilijk. Neem vooral lekker de tijd. Ik ben met het maken van de risotto (plus snijden van de ingrediënten) +- 40 minuten bezig.

Geniet er van! Laat vooral weten wat je er van vond als je het gemaakt hebt 🙂

Aantal kcal per portie: +- 560 kcal
(Koolhydraten: 81g | Eiwitten: 24g | Vetten: 15g | Verzadigd vet: 10g)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s