De zoektocht naar mijn trouwjurk! | #trouwen

Je bent ten huwelijk gevraagd en wilt opzoek naar een trouwjurk maar hoe pak je dat aan? Hier lees je mijn zoektocht!

Al snel na mijn verloving ging ik op Pinterest opzoek naar inspiratie. Ik had een beetje in mijn hoofd wat ik wilde maar eigenlijk stond ik overal voor open. Wat ik wel wist is ‘ik wil geen opgespoten taart lijken’. Geen jurk met hoepel dus voor mij!

Online ging ik opzoek naar een leuke winkel. Ik wilde het liefst een klein boetiekje waarbij je veel persoonlijke benadering hebt. Ik vond het ook heel belangrijk dat er een coupeuse bij zat zodat ik niet zelf nog met mijn jurk moest gaan slepen. Ik kwam uit bij Ministry of Dresses. Dit bleek achteraf de beste keus te zijn geweest. Ik ben fantastisch geholpen en iedere pas sessie was weer een feestje!

De jurk die ik gekozen heb was de tweede jurk die ik gepast heb. Ik was meteen verliefd! Uiteraard heb ik na deze jurk nog wat andere jurken gepast maar er was geen jurk waarbij ik dát gevoel kreeg! Ik was dus geslaagd voor mijn trouwjurk! Ik heb bewust meerdere modellen gepast, ja zelfs een baljurk, zodat ik alles aan kon zien en dus ook kon afstrepen.

Ik heb bewust gekozen geen sluier te nemen. Dit vond ik persoonlijk te klassiek, ik wilde liever speldjes in mijn haar. Mijn schoenen heb ik ook gekocht bij Ministry of Dresses en had ik eerder uitgekozen dan mijn jurk haha. Ik zag ze en was meteen verliefd! Ik heb bewust gekozen mijn jurk rustig te houden en mijn schoenen er echt uit te laten springen.

Een aantal tips als jij opzoek gaat naar je trouwjurk:

  • Pas meerdere modellen zodat je niet achteraf gaat twijfelen over een bepaald soort jurk. Alles passen en dingen afstrepen werkt het beste!
  • Neem je tijd! Je moet je goed voelen in een jurk en geen genoegen nemen met ‘wel oke’ of ‘staat prima’. Als je je jurk aan hebt moet je het gevoel hebben dat je de mooiste vrouw op de wereld bent.
  • Bij je tweede pas sessie neem je je schoenen mee zodat je jurk hierop vermaakt kan worden.
  • Maak alleen een foto van de jurk die je gekozen hebt. Dit om te voorkomen dat je thuis door al je foto’s gaat en alsnog gaat twijfelen of dit wel echt de juiste keuze was.
  • Wil je een sluier? Vaak heeft de jurk een bijpassende sluier. Laat je adviseren door de zaak waar je je jurk gekozen hebt.
  • Als je gebruik maakt van een visagist, vraag hem of haar dan het proef kapsel en make-up te doen als je je jurk weer aan mag. Je ziet dan het hele plaatje, zo kan je goed beoordelen of het is wat je wilt.
  • Op je trouwdag kan het gebeuren dat je jurk vies word. Als je een sleep hebt kan het zijn dat deze verkleurd. Mijn sleep was na de fotosessie in de watertoren bijvoorbeeld donkergrijs aan de onderkant. Zit daar vooral niet over in! Ik heb mijn jurk na onze trouwdag in een dekbedovertrek gedaan en in de wasmachine gegooid en op 30 graden gewassen. Hij is gewoon weer helemaal wit geworden. Een fotograaf kan altijd vlekken weg photoshoppen als je jurk echt heel zwart geworden is aan de onderkant 😉 (Het dekbedovertrek heb ik gebruikt zodat mijn jurk niet zou beschadigen, er zit namelijk kant op het lijfje wat stuk kan gaan als je dit los in de machine doet. Doe je jurk in het dekbedovertrek en knoop deze dicht.)
  • Geniet! Het uitzoeken van je trouwjurk is ongelooflijk leuk. Neem je moeder en-of beste vriendin mee en geniet van alle mooie (en soms ook minder mooie) jurken 😉

Dit is mijn jurk geworden! Ik ben er nog steeds ongelooflijk blij mee. Als ik naar de foto’s kijk krijg ik weer kriebels in mijn buik. Ik voelde mij op die dag het mooiste meisje van de wereld! 🙂 Michael was erg verrast toen hij mij zag en ook hij vond mij er prachtig uit zien!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s