Mijn nieuwe uitdaging

Iedereen weet het, corona heeft heel 2020 veranderd. Ook in de hardloopwereld is alles anders. In plaats van dat we met zijn alle aan evenementen mee doen kunnen we helaas alleen zelf onze hardloopschoenen onder binden. Zonder evenementen is jezelf motiveren toch net iets lastiger. Daarom gaan we beginnen aan een nieuwe uitdaging!

Zondag loop ik 5 kilometer voor het MS fonds. Deze 5 kilometer zullen de eerste kilometers worden die ik in wedstrijdverband ga afleggen dit jaar. Mijn laatste wedstrijd was namelijk 28 september 2019. Gewoon een jaar geleden dus! Ik ga deze 5 kilometer als 0 punt gebruiken. Na dit evenement ga ik dus kijken waar ik sta en ga ik mijn doelen wat concreter maken.

Mijn eerste doel is iets wat ik al langer wil maar door blessures toch steeds niet helemaal van de grond komt. Inmiddels lijkt mijn lijf weer helemaal oké en als ik verstandig ga trainen hoop ik dat het ook oké blijft 😉 . Ik wil langere afstanden gaan lopen. Ik beperk mezelf nu vaak tot een kilometer of 8 á 9. Ik zou toch graag richting de 10 EM (16,1 km) gaan. Dit zal dus toch wel het doel worden voor de komende maanden. Daarbij wil ik gaan trainen om een snellere 5 kilometer te lopen maar daarvoor moet ik dus eerst even die 0 meting doen zondag 😉

Ik weet nog niet of ik met een schema ga trainen of dat ik zelf wat ga ‘aanklooien’. Het belangrijkste blijft ‘niet geblesseerd raken!’. Ik heb in het verleden zoveel blessures gehad dat dit zeker anders moet. Ik wil ook kijken of ik weer mee kan doen met een lopersproject van Olympus’70. Wat ondersteuning voor mijn loopstijl is nooit verkeerd ;).

Eerst maar eens kijken wat ik er zondag van bak! Word vervolgd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s