Hardlopen voor het MS fonds

Afgelopen zondag was het eindelijk zover! Ik mocht 5 kilometer hardlopen om geld op te halen voor het MS fonds. Mijn doel, 100 euro ophalen en binnen 32 minuten finishen. Of dat gelukt is lees je hier!

Ik was de hele ochtend best onrustig. Ik wilde starten rond 11:30 uur dus had mijn wekker om 09:00 uur gezet. Ik at wat yoghurt en probeerde nog wat te ontspannen op de bank. Helaas ben ik altijd nerveus als ik een prestatie moet leveren dus dat ontspannen zat er helaas niet in. Rond 11.00 uur ging ik naar buiten om even in te lopen. Ik liep 1 km rustig in en voelde al meteen dat het heel hard waaide. Was te verwachten maar de wind zou nog wel voor een uitdaging kunnen zorgen!

Het inlopen ging goed al merkte ik wel dat ik niet heel snel was dus ik twijfelde of ik mijn doel zou gaan halen. Ik begon daarom ook best nerveus rond 11:20 uur aan mijn 5 kilometer run! Mijn benen voelde goed alleen door ze zenuwen was mijn ademhaling erg oppervlakkig, wat jammer was want hierdoor koste het meer moeite dan gehoopt. De eerste 2 km liep ik perfect. Ik had een pacer aangezet op 6:15 en de eerste twee kilometer liep ik prima (km 1: 6:17 | km 2: 6:15). Helaas had ik mijn route toch verkeerd berekend en had ik toch meer tegenwind dan gehoopt, ipv 2 km had ik 3 km vol tegenwind. De laatste twee kilometers gingen daarom een stuk langzamer (km 3: 6:38 | km 4: 6:37 | km 5: 6:35).

Ik zag dat mijn horloge naar de 32 min sprong en ik wist dat ik mijn doel niet gehaald had. Jammer maar helaas. Ik heb de 5 km gelopen in 32:24 min. Ik moet wel zeggen, gekeken naar de weersomstandigheden kan ik niet ontevreden zijn. Ik heb alles gegeven en daar mag ik trots op zijn.

Bij thuiskomst zei Michael blij dat ik mijn doel van €100 euro gehaald had! We hebben uiteindelijk €113 euro opgehaald voor het MS fonds. Een fantastisch bedrag waar ik erg blij mee ben! Als je gedoneerd hebt, bedankt! 🙂

Voor mij was deze loop meteen ook een 0-meting. Ik wilde graag weten waar ik stond en waar ik aan kan werken. Ik wil de komende maanden gaan trainen om een snellere 5 kilometer te kunnen lopen maar hierover later meer!

MS Motion 2020

Een gedachte over “Hardlopen voor het MS fonds

  1. Pingback: Wat een jaar! 🎄 – Het is Maan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s