Hardlopen week 40

Zo dit was mij mijn weekje wel zeg! Na mijn rondje voor het MS fonds wilde ik het deze week wat rustiger aan doen. Of dat gelukt is lees je hier!

Op dinsdag begon ik met rustig loslopen. Ik wilde niet teveel gas geven omdat ik nog wat stijf was van zondag. Het rondje ging goed en ik was echt verbaasd hoe lekker het ging en hoe laag mijn hartslag bleef. Snel was het niet, zeker niet maar het voelde ongelooflijk lekker!

dinsdag 29-09

Op vrijdag ging ik ook weer lekker even hardlopen. Ook dit keer gewoon weer lekker rustig. Ik wilde +- 5 kilometer hardlopen, tijd maakte mij niet heel veel uit. Als het maar goed voelde en het voelde goed! Erg goed. Ik merk(te) dat ik echt in een hele goede flow zit! Het is jammer dat het zoveel regent maar eigenlijk mag dat de pret niet drukken!

vrijdag 2-10

Op zondag ging ik de Londen marathon kijken in mijn hardloopoutfit. Toen de vrouwen klaar waren ben ik gaan hardlopen. Ik wilde ook nu gewoon lekker rustig lopen. Gewoon verwachtingsloos een frisse neus halen. Nou dat liep even anders. Ik ging écht heel lekker en toen ik na 3 kilometer zag dat ik 5 km kon lopen onder de 32 minuten zette ik aan! Tussendoor ging ik nog even de snelbinder (fietsbrug) over. Nogal steil dus ik verloor wat tijd. Zou ik het nog gaan halen? Ik had de wind in mijn rug en had het idee dat ik vloog. Ik ging op dat moment 5:55 min/km. Veel harder als ik normaal ga en het voelde niet zwaar, het voelde heerlijk. Ik zag dat ik op 31:30 zat en zover hoefde ik niet meer. Aanzetten Aanzetten!!!! Gas erop. Op 31:52 piepte mijn horloge, 5 kilometer was in de pocket! Ik had gewoon 5 km gelopen onder de 32 minuten en ik was het niet eens van plan! Ik startte gewoon heel chill en heb zelfs nog een steile fietsbrug meegepakt. Conclusie: DIT KAN HARDER! Ik was verbaasd dat het gelukt was. De laatste twee kilometers waren hard en zwaar maar die eerste drie kilometer deed ik met twee vingers in mijn neus. En die drie kilometer waren nog met tegenwind ook.. Er zit dus progressie in! 🙂

zondag 4-10

Thuis aangekomen bleek jammer genoeg dat deze victorie helaas gevierd werd met een kapot hardloophorloge. Het bandje van mijn Garmin liet namelijk los en deze kan je niet zelf vervangen zegt Garmin en je hebt er ook geen garantie op. Dat was dus wel even een domper. Ik heb toch besloten een bandje online te kopen en ga deze week maar even kijken of ik het kan repareren, zo niet dan word het sparen voor een nieuw horloge 😉

Vanaf deze week ga ik trainen met een schema. Ik wil eerst even trainen tot de 10 kilometer en daarna wil ik door naar de 16,1 (10 EM).
Volgende week staat er op het programma:
– dinsdag een duurloop van 30 minuutjes
– donderdag (of vrijdag) een snelle duurloop van 35 minuten
– zondag een langzame duurloop van 35 minuten
Kijk je volgende week mee hoe het gegaan is? Tot dan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s