Hardlopen week 41

Goedemiddag allemaal!
In week 41 ben ik begonnen met een nieuwe schema! Lees je mee?

Ik merk dat als ik train met een schema ik beter loop. Doordat ik een doel heb (het afronden van het schema) ben ik veel gemotiveerder om te gaan lopen en vooral om extra goed te letten op mijn houding en ademhaling! Een schema werkt voor mij dus heel goed.

Dit is het schema dat ik nu volg en ik ben er tot nu toe erg tevreden over! Dit schema is vooral geschikt voor mensen die al 30 minuten achter elkaar kunnen hardlopen.

Op dinsdag ging ik naar buiten voor de eerste training. Op het programma stond een duurloopje van 30 minuten. Bij een duurloop wil ik mijn hartslag graag rond de 160 gemiddeld houden, dat was voor nu dus ook mijn doel. Met een tempo van 7:04 min/km en een gemiddelde hartslag van 162 slagen per minuut was ik dus erg tevreden. De eerste 4,25 kilometer van het schema waren afgevinkt!

dinsdag 6 oktober

Op donderdag stond training twee op de planning. Op het programma: 35 minuten hardlopen waarvan 20 minuten op tempo. Ik begon met 8 minuutjes inlopen, gewoon lekker chill en rustig. Vervolgens zette ik 20 minuten aan (6:15 min/km) om de laatste 7 minuten weer rustig te joggen. Het inlopen en de 20 min tempo gingen top alleen tijdens het uitlopen kreeg ik mijn hartslag niet onder controle. Hij bleef ongelofelijk hoog terwijl ik veel langzamer rende dan tijdens de 20 minuten. Al met al een fijne training alleen hoop ik dat mijn hartslag de komende weken wel wat stabieler zal zijn.

donderdag 8 oktober

Op zaterdag ging ik tussen de buien door ook nog even naar buiten voor een langzame duurloop van 35 minuten. Mijn hartslag wilde ik rond de 150 houden, tempo maakte niet uit als het maar lekker aanvoelde. Uiteindelijk heb ik heel lekker gelopen, het voelde ontspannen en prettig! Mijn hartslag was uiteindelijk gemiddeld 155 wat ik ook prima vond. Een goede training dus! 🙂

zaterdag 10 oktober

Het schema bevalt mij tot nu toe echt heel goed. Door dit schema heb ik houvast wat ik erg fijn vind. Het schema heeft 13 trainingsweken waarin je in week 13 een 10 kilometer loopt. Week 1 was een feestje, nu op naar week 2! Op het programma staat:
– Duurloop van 35 min (hartslag rond de 160)
– 5 x 4 min interval, in de rust 2 minuten rustig joggen
– Duurloop van 35 min (hartslag rond de 160)

In een volgend blogbericht zal ik jullie uitleggen waarom voor mij op hartslag trainen zo belangrijk is 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s