Mijn hardloop favorieten

Het is herfst en het komt af en toe met bakken uit de hemel. Een goed moment om jezelf wat mooie hardloopspullen cadeau te doen! Nieuwe spullen zijn een perfecte motivatie om toch gewoon te blijven lopen! En zonder mooie evenementen is gemotiveerd blijven toch al lastiger, hopelijk kunnen deze producten je toch dat extra zetje in de goede richting geven 😉

Een warm hardloopshirt
Het is guur en nat buiten. Het liefst kruip je dan weg in een goed fleece vest en kom je voorlopig de bank niet meer af. Met temperaturen rond de 15 graden is het buiten qua temperatuur nog zeker goed te doen. Ik ren bijvoorbeeld nog in mijn t-shirt. Als ik dan thuis kom, of zelfs al tijdens het uitlopen, wil ik toch wat warmers aan. Dit truitje van de Decathlon is hiervoor geweldig! Ik was erg verrast dat hij zo zacht is en heel comfortabel zit. Ook heeft hij gaten voor je duimen, niet nodig maar wel erg leuk! Als je niet van roze houd, wat ik mij niet kan voorstellen maar goed, dan is hij er ook in Turquoisegroen en zwart. Ik zal jullie een klein geheimpje vertellen, ik ga er zeker nog een Turquoisegroene bij kopen! Hier bestel je hem!

Goede sokken
Als je net als ik bij het minste geringste blaren krijgt dan zijn goede sokken erg belangrijk. Ik ben lang op zoek geweest en heb nu eindelijk de juiste sokken gevonden. Ze zijn van Odlo en zijn best prijzig maar ze zijn het geld meer dan waard! Blaren zijn verleden tijd. Je shopt ze hier.

Nieuwe hardloopschoenen
Wat ik met sokken heb, heb ik ook met schoenen. Het past altijd nét niet. Ik loop eigenlijk altijd op schoenen van de Decathlon. De pasvorm is voor mij perfect echter slijten ze vrij snel. Ik wilde dus eindelijk een écht goed paar hardloopschoenen. Vanwege de pandemie wil ik fysiek winkelen vermijden dus ik heb online allerlei merken vergeleken en kwam al snel uit bij Brooks. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de Brooks Ghost 13. De eerste levering moest helaas retour omdat ze toch anders vielen dan gedacht, ze waren dus een half maatje te klein. De tweede levering was perfect! Inmiddels heb ik ze ook uitgeprobeerd en het eerste rondje van 5 kilometer voelde heerlijk aan. Leuke side note, ik loop al een hele tijd (1.5 jaar ongeveer) op podotherapeutische zooltjes maar deze lijk ik in de Brooks Ghost 13 niet nodig te hebben omdat deze schoen mij al voldoende ondersteund. Of dit goed blijft gaan zal de tijd moeten leren 😉

Wat ik nog even kwijt wil over het merk Brooks en mijn zoektocht naar mijn schoenen: Ik heb meerdere merken vergeleken waaronder Nike, Asics en Brooks. Wat ik belangrijk vind in een schoen is de pasvorm en de demping. Vanwege mijn scheenbeenblessure (in het verleden) wil ik een schoen die niet teveel beweegt zodra ik de grond raak. Het is dus heel belangrijk dat de schoen als een soort sok om mijn voet zit. Ook is een goede demping heel belangrijk. Bij Nike merk ik dat de pasvorm vaak erg breed is waardoor ik schuif in een schoen (ik krijg dan ongelooflijke blaren 😦 ). Een ‘narrow’ maat heb ik hierin helaas nog niet gevonden. Asics voelt voor mij te stug aan waardoor ik voor mijn gevoel harder de grond raak ipv dat ik netjes afrol. Brooks heeft een goede demping, de schoen kan je zo strikken dat je voet helemaal ingekapseld zit. Uiteraard is het testen en uitproberen en kan ik niet na één run zeggen dat dit dé schoen is maar ik ben hoopvol! Daarbij wil ik zeggen dat hardloopschoenen heel persoonlijk zijn. Wat voor mij werkt hoeft natuurlijk niet voor jou te werken. Probeer schoenen altijd uit, krijg je pijn of is de pasvorm niet goed dan is het niet de juiste schoen voor jou.

Wat zijn jou hardloop favorieten? Laat het me weten in de comments! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s