Hardlopen week 42

Goedemorgen! Dit keer een dagje later als gepland ik ben namelijk ziek geworden zondag en ben vandaag pas weer oké genoeg om even een verslagje te schrijven! 🙂 In week 42 heb ik drie heerlijke trainingen gedaan! Hoe deze gingen lees je hier! 🙂

Ik begon op woensdag met een duurloopje van 35 minuten. Het was een fijn rondje waarin ik meteen mijn nieuwe schoenen (brooks ghost 13) uitgetest heb. Deze zijn glansrijk door de keuring heen gekomen! Ik liep ruim 5 kilometer en dit liep heel lekker! Wel moet ik wennen aan mijn veters, deze zijn erg rekbaar waardoor ik na een tijdje lopen toch even moest stoppen om mijn veters wat strakker te doen. Ik kan mij voorstellen dat als je voeten erg zwellen tijdens het lopen dit heel fijn kan zijn maar voor mij hoeft dat rekbare niet zo, misschien dat ik ze dus ga wisselen voor ‘normale’ veters 😉

woensdag 14-10

Op vrijdag ging ik de deur uit voor een intervaltraining. Ik besloot mijn intervallen maar in rondjes te rennen, dit leek mij handiger aangezien ik geen idee had hoeveel kilometer het zou worden, een route uitstippelen vond ik dus vrij lastig. Ik liep rondjes om de parkeerplaats bij de sportvelden waar aardig wat ouders zaten te wachten op hun kinderen. Ik werd dus nogal nagekeken haha. Die mensen zullen ook wel gedacht hebben ‘wat doet die gek hier?’. Ik had zware benen door de oefeningen die ik twee dagen achter elkaar gedaan had dus hoge verwachtingen had ik niet. Ik was dus ook erg verrast toen ik mijn tempo’s rond de 6:00 min/km gedaan heb! Ik heb 5 x 4 minuten tempo gelopen met tussendoor twee minuten dribbelen. Uiteraard heb ik eerst 10 minuten ingelopen en ook na de intervallen ook weer 10 minuten uitgelopen. Ik vond dit een hele fijne training en ik denk ook dat dit mijn favoriet van de week was!

vrijdag 16-10

Zondag mocht ik weer! Op het programma stond een duurloopje van 35 minuten. Ik had er zin in en de eerste 5 kilometer gingen in een fijn tempo. De laatste kilometer besloot ik nog even aan te zetten. Even lekker gassen. Had ik dat nou maar niet gedaan want een uur na de training stortte ik in. Ik werd licht in mijn hoofd en ongelooflijk misselijk. Kort daarna kreeg ik hoofdpijn en heb ik de rest van de middag op bed gelegen. Ik heb geen idee of ik ziek werd door de het gas geven, zal wel niet, maar het heeft mijn situatie vast niet veel beter gemaakt. Ondanks dat ik ziek werd vond ik de training wel heel fijn en ging het makkelijker en lekkerder dan verwacht! Helaas ben ik nu nog steeds niet beter en heb ik straks een coronatest om in ieder geval dat uit te sluiten. Balen want ik maakte progressie en sta nu toch een paar dagen stil, hardlopen zit er namelijk niet in. Ik mag simpelweg niet naar buiten tot ik de uitslag binnen heb daarbij voel ik mij gewoon niet fit genoeg om te gaan rennen.

zondag 18-10

In week 42 merkte ik echt progressie, het lopen ging makkelijker en ik was na trainingen minder moe. Zelfs na mijn intervaltraining kon ik nog 10 minuten naar huis joggen op een redelijk tempo! Ik merk dus echt dat ik sterker word. Ik doe doordeweeks thuis ook wat oefeningen voor mijn core en stabiliteit en ik merk ook dat dit echt bijdraagt aan mijn hardlooptrainingen. Het enige minpuntje is dus dat ik zodra ik weer mag lopen ik toch even een weekje rustige duurloopjes zal moeten doen. Je lichaam krijgt toch een aardige klap als je ziek bent. Eerst maar even goed uitzieken en dan maar weer verder kijken! Hopelijk kijk jij dan ook weer mee! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s