Coronatest

Je hebt het al kunnen lezen in mijn weekverslag, zondag werd ik ziek. Ik voelde mij vooral zondag echt heel beroerd. Was misselijk, duizelig, bleek, erg rillerig en gewoon echt beroerd. Na een paar uurtjes slaap voelde ik me godzijdank niet meer misselijk maar alle andere klachten bleven. Ik besloot dus maar een coronatest aan te vragen.

Gisteren was het zo ver ik had mijn coronatest. Ik had nog nooit zo’n test gehad dus ik wist niet goed wat mij te wachten stond. Toen ik in de rij stond bij de teststraat kon ik naar binnen spieken en zag ik het wattenstaafje verdomd ver in de neus van de persoon voor mij glijden. Gewoon een gratis tip dus: Spiek niet voor dat je zelf moet, is niet fijn voor je stressniveau.

Toen ik eenmaal aan de beurt was mocht ik op een stoel gaan zitten en moest ik enkele vragen beantwoorden (hoe heet je, wat is je geboortedatum etc.). Vervolgens legde de dame uit dat ze met het wattenstaafje eerst in beide neusgaten zou gaan en daarna zou ze nog in mijn keel gaan met een wattenstaafje. Het zou geen pijn doen, het zou alleen wat naar voelen. Alsof je je verslikt in een glas cola. Met mijn hoofd tegen de muur liet ik het allemaal maar op mij afkomen en eigenlijk viel het mij alles mee. Was het fijn? Nee zeker niet maar het was minder erg als de horror verhalen die je hoort. Daarbij duurt het een minuutje en daarna sta je weer buiten. Wat is nou een minuut op een mensenleven?

Nou goed, lang verhaal kort, ik ben getest en kreeg ongelooflijk snel (8 uur later!) al de uitslag. Ik dacht eerst ‘shit als het zo snel gaat dan zal hij wel positief zijn’ maar niks was minder waar. Mijn test was negatief! 🙂

Ik mag dus weer naar buiten gelukkig want ik ben dus echt geen binnenmens en was dus ook oprecht blij dat ik even naar buiten mocht dinsdag om die test te laten afnemen, eindelijk weer wat frisse lucht! Qua gezondheid voel ik mij nog steeds niet 100% fit. Ik ben nog steeds heel erg moe terwijl ik 10 uur per dag/nacht slaap en mijn hoofd doet ook ongelooflijk pijn en paracetamol lijkt niet echt veel effect te hebben. Ik hoop dus van harte dat dit de komende dagen beter gaat.

Voor alle mensen die bang zijn voor een coronatest, is niet nodig 😉 Het viel echt reuze mee. Als je dus klachten hebt die passen bij het coronavirus, laat je gewoon testen en blijf binnen tot je de uitslag hebt.

Een gedachte over “Coronatest

  1. Pingback: Wat een jaar! 🎄 – Het is Maan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s