Team slak

Foto door Somchai Kongkamsri op Pexels.com

Team slak of team haas. Waar hoor ik bij? Bij hardloopwedstrijd eindig ik nooit helemaal als laatste. Middenmoot ben ik ook net niet. Ik hang er zeg maar lekker onder. Als ik mijn Strava feed moet geloven ben ik team slak.

Ik baal er soms van. Al die mensen die sneller zijn dan ik ben. Als ik 10 kilometer per uur ga is dat echt aanpoten. Het zweet loopt met stralen van mijn hoofd en ik voel alles branden. Andere mensen vinden een tempo van 10 kilometer per uur een langzame duurloop. Langzaam is voor mij een kilometer of 8 per uur.

Ik merk dat ik mij verantwoord als ik hardgelopen heb. ‘ja maar ik had net gegeten en dat was nog niet goed gezakt daarom ging ik niet zo snel’ of ‘ja maar ik wilde mijn hartslag lekker laag houden’. Allemaal bullshit natuurlijk want ik KAN gewoon niet harder. Ik kan niet een halfuur lopen met 10 kilometer per uur. Dat is voor mij sprinten, kan ik hooguit een kilometertje volhouden.

Soms frustreert mij dat enorm. Ik vind mezelf sportief. Ik sport 3 a 4 keer in de week. Wandel vrijwel iedere dag. Doe krachttraining thuis. Fiets als het droog is naar mijn werk. Ik weet ook dat er altijd mensen zijn die beter en sneller zullen zijn dan ik ben en dat is prima maar ik doe zo hard mijn best maar ik vind het soms erg lastig dat niemand dat ziet. Reacties als: ‘Jij wandelen? Voel je je wel goed?’ doen bijvoorbeeld best wel pijn. WANT IK WANDEL IEDERE DAG.

Ik weet ook dat ik het moet doen voor mezelf. En dat doe ik natuurlijk ook. Ik zie zelf heus wel dat ik stappen maak. Ik verbeter mijn PR op de 5 bijvoorbeeld nog steeds en ook tempo’s van onder de 6 min/km haal ik inmiddels tijdens een intervaltraining. Ik had nooit kunnen denken 5:30 min/km te lopen maar ik kan het dus wel 😉 Mijn eigen progressie zie ik dus zeker! Nu de rest nog 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s