Ons kleine huisje

Michael kwam thuis een paar dagen terug en zei opeens: er worden hier tegenover huizen gebouwd. Kunnen we eindelijk die grotere keuken kopen. WAT NOU!?

Ons huis is een ‘starterswoning’. Niet heel ruim maar ook geen klein hok. Onze keuken is wél klein, dat vind ik ook echt. Michael ergert zich hier meer aan dan ik helaas. Hij bakt graag en als je deeg staat te kneden aan één kant van de keuken dan is het gewoon klaar. Meer ruimte is er niet. Als ik dan ook nog een kopje koffie wil pakken tussendoor dan is de keuken dus gewoon nokkie vol. Er staat een koffiemachine en een waterkoker, veel meer staat er niet op het aanrecht, meer past er ook niet. Conclusie is dus: de keuken is voor het mooie toch wel te klein.

Verder is de zolder echt een rommelruimte. Er staan een paar kasten met zooi erin (boeken die gelezen zijn, cd’s van mijn vader, mappen met administratie, gewoon neer gekwakt in die kast), de wasmachine en wasdroger staan op zolder, plus een groot wasrek. Verder is het echt een ‘gooi maar op zolder want dat boeit toch niet’ ruimte. Daar moet dus ook verandering in komen.

Van de zolder wil ik graag een gezellige ruimte maken waar we ook kunnen hobbyen, beetje puzzelen of haken/breien. De ruimte gewoon wat beter benutten dan we nu doen. We hebben ook gewoon veel ‘rommel’. Veel spullen die we bewaarde of kochten omdat we het écht zouden gaan gebruiken en inmiddels zit er een centimeter stof op.

Het plan voor nu is dus: De zolder opruimen. Weggooien wat we al heel lang niet gebruikt hebben. Ruimte creëren. Gezellig aankleden. Voor de keuken willen we een keukenblok erbij. Hiervoor willen we terug naar Grando, daar komt onze keuken vandaan, hopelijk zijn de frontjes en het blad wat we hebben nog leverbaar en kunnen we in de zelfde stijl een extra werkruimte kopen. We zijn nu aan het testen of dit werkt, er staat dus momenteel een opstelling van dozen in de keuken om te kijken of we onze kont nog wel kunnen keren als we een extra werkblad maken. Of dit echt een werkblad word of een soort kast weten we nog niet, dit hangt ook een beetje van de mogelijkheden af.

We hebben de sleutel sinds december 2016 en in die tijd woon ik hier echt heel prettig. Ik zou dus ook niet snel verhuizen, tenzij er echt iets op ons pad komt wat de moeite waard is natuurlijk. Ik ben het alleen wel met Michael eens dat we er meer van kunnen maken. We kunnen de ruimte zeker beter benutten. Hier gaan we dus mee aan de slag! Hebben we toch nog wat te doen tijdens deze coronacrisis! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s