Hardlopen week 44

Week 44 was een erg regenachtig weekje met een lekker zacht temperatuurtje. Ik heb in week 44 maar liefst 4 trainingen gedaan. Kijk je mee?

Op maandag begon ik de week meteen goed. Ik stond in alle vroegte (06.00 uur) nuchter buiten voor een rondje rennen. Gewoon een klein rondje in de buurt. Het was echt een heerlijk begin van de dag! Ik kon ook meteen mijn nieuwe verlichting testen, ik heb namelijk een vest met ledlampjes gekocht zodat ik ook in het donker goed zichtbaar ben. Veiligheid voor alles!

Op woensdag ging ik ook weer naar buiten. Op het programma stond: Duurloopje van 40 minuten (HS rond de 165). Met een gemiddelde hartslag van 164 was ik na bijna 45 minuten best tevreden. Het regende helaas wel maar eigenlijk was dit niet heel storend!

Op vrijdag stond er een tempo training op het programma. Een loopje van 40 minuten waarvan 25 minuten op tempo. Ik begon dus met een kilometer inlopen. Gewoon lekker chill, vervolgens zette ik 4 kilometer aan om vervolgens weer een kilometer chill te lopen. Ik was verast want het ging echt heel erg lekker! 3 van de 4 kilometer ging ik sneller dan de 6:15 die ik in mijn hoofd had. Dik tevreden dus!! 🙂 Ook nu regen maar ik merkte dit eigenlijk niet eens!

Zondag was een domper. Wees gewaarschuwd, hier onder zult u een aantal scheldwoorden lezen..

Zondag besloot ik hard te lopen bij mijn schoonouders in de buurt. Ik zou een bakje erwtensoep brengen en wilde dit ritje graag nuttig besteden door ook even te rennen. Op het programma stond een langzame duurloop van 40 minuten. Appeltje eitje zou je denken, nou think again…… Wat een k*t rondje was dit zeg. De wind waaide echt belachelijk hard waardoor ik totaal niet in mijn ritme kwam. Ik had daarbij ook nog een hele verkeerde route gekozen waardoor ik 70% van de tijd de wind echt vol tegen had.. Super fijn (NOT). De eerste 2 kilometer gingen op zich in een oke tempo en hartslag, daarna werd de wind alleen zo hard dat ik niet harder dan 8 min/km kon lopen op een hartslag van rond de 165. De laatste 500 meter gingen vloekend en tierend en ik heb een aantal scheldwoorden aardig aangezet helaas. Sorry voor de hardloper bij het stoplicht die nog moest beginnen, zal niet echt motiverend geweest zijn.. Ik moest 40 minuten lopen maar na een kleine 33 minuten gooide ik de handdoek in de ring. Mijn heup deed pijn door het geforceerde lopen en ik had gewoon nul komma nul ritme. Ik besloot dat ik deze veldslag zou eindigen, dit was tenslotte voor iedereen beter.

Ik heb na de training van zondag nog uren zitten balen. Ik baalde van mijn tempo, van mijn hartslag, van het feit dat ik zo aan het tieren was (wat natuurlijk alleen maar meer energie kost), ik baalde van mijn heup… Ik baalde gewoon ongelooflijk punt.. Helaas horen dit soort trainingen er ook gewoon bij en met 4 trainingen in 1 week mag ik gewoon alsnog hartstikke tevreden zijn. Ik ben achteraf ook best trots op het feit dat ik gestopt ben na 33 minuten. Het was gewoon klaar, ik was op. Doorlopen had het alleen maar erger gemaakt. Stoppen was in dit geval gewoon de verstandigste keuze 😉

Deze week ga ik ook weer lekker trainen! Dit keer 3 trainingen. Op het programma staan twee duurloopjes van 30 minuten en een intervaltraining. Deze week zal een rustigere week zijn. Ik wissel namelijk mijn zwaardere weken af met 1 rustige week zodat ik even kan bijkomen. Dit zorgt er voor dat je hersteld en daardoor juist groeit 😉 Deze week word dus wat chiller en dat vind ik stiekem best lastig omdat ik het liefst gewoon lekker doorpak. Kijk je volgende week weer mee of ik mij rustig gehouden heb? Tot dan! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s