Wat heb IK nodig?

Daar zat ik dan. Het was donderdag een uur of 1 in de middag. Ik had net een lekker broodje en een soepje op en ik startte mijn laptop op. Als je een afspraak hebt om 13.00 uur en je zet dan pas je laptop aan dan lijkt het opstarten uren te duren. Het startscherm kwam in beeld en ik besloot nog maar even snel een kop thee te halen, mijn laptop was toch nog niet waar hij moest zijn.

Ik startte mijn teams op en zag de melding van Ron dat hij mij uitnodigde voor het gesprek. Ik klikte op accepteren en zag het hoofd van Ron. ‘Daar is ze weer, hoe gaat het’. ‘Tja als ik met jou praat, nu al weer terwijl ik een halfjaar zou wegblijven, dan zal het wel niet zo heel goed gaan’.

We bespraken alles. Zaken achterhouden heeft geen zin dus ik spui al mijn problemen over hem heen. Ron geeft mij inzichten en verteld boeiende verhalen. Hij geeft me een aantal tips en opdrachten en na een uur, een intensief uur, sluit ik mijn laptop weer af.

Geestelijk volkomen leeg. Ik heb hierna nog een paar uur geprobeerd te werken maar het bleef echt bij proberen want ik kreeg niks meer uit mijn handen. Om 16.00 uur gooide ik de handdoek in de ring en vertrok naar huis. Ik moest mijn hoofd even leeglopen dus na een rondje hardlopen van 45 minuten was ik weer een beetje helder (voor zover dat mogelijk was).

Ik voel me krachtig, op een gekke verwarrende manier. Ik moet, en dat is nu écht mijn enige prioriteit, zorgen voor mezelf. Mijn lichaam geeft een heel duidelijk signaal af en ik hoef daar alleen maar naar te luisteren. Het word de komende weken dus ‘wat heb IK nodig’ en niet ‘wat kan ik doen om een ander gelukkig te maken’.

Wat ik nodig heb is simpel. Rust en regelmaat. Als ik dus een tijdje niet reageer op berichtjes, afspraken af zeg (last minute) of helemaal geen afspraak wil maken dan is dat niet omdat ik je niet aardig vind, dan is dat puur omdat het op dat moment niet is wat ik nodig heb.

Schrijven blijf ik uiteraard. Jullie zijn dus voorlopig nog niet van me af 😉 Tot snel jongens 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s