Hardlopen week 45

Goedemorgen! Dit keer een dagje later dan gepland, maar hier is hij dan hoor!

In week 45 heb ik drie keer hardgelopen. Alle keren heb ik er onwijs van genoten! 🙂

Deze week had ik een ‘rustweek’ wat inhoud dat ik iets minder kilometers maak. Het was dus allemaal vrij ontspannen! Dinsdag deed ik een rondje van 30 minuten. Mijn hartslag was prima en ik kwam vrij snel in een lekker ritme. Het was bewolkt en de temperatuur was voor mij echt perfect. Ik was erg tevreden toen ik weer thuis kwam 🙂

Op donderdag ging ik meteen na het werk een rondje rennen. Ik had in de middag therapie gehad en moest gewoon echt even mijn hoofd leeg rennen. Er stond een intervaltraining op het programma dus dat kwam precies goed uit! Lekker even gassen en nergens aan denken. Ook deze training ging echt top. Bij terugkomst bleek mijn hartslag niet eens boven de 175 slagen per minuut te zijn gekomen, wat ik echt bizar vond voor een intervaltraining. Mijn tempo lag hoog (rond de 10 kilometer per uur) en het voelde heel lekker aan. Hard maar comfortabel 🙂 Ik was een tevreden mens toen ik weer thuis kwam.

Op zaterdag ging ik naar buiten voor de laatste training van de week. Een duurloopje van 30 minuten. Ik besloot een laan in te rennen waar ik al weken benieuwd naar was want waar zou deze uitkomen? Bij een energiecentrale schijnbaar, niet heel inspirerend helaas. Het eerste kwartier ging het lopen prima, ik had een goed tempo en het ging lekker. Het laatste kwartier was ik opeens mijn ritme kwijt en ik kwam er niet meer lekker in, dat was wel een beetje balen. Mijn hartslag was met 164 gemiddeld per minuut prima!

Wat ik merk is dat mijn hartslag inmiddels al lager is bij wat hogere snelheden. Mijn conditie gaat dus voorruit! 🙂 Ook merk ik dat mijn houding veel beter is, ik loop rechter en minder ingezakt ook rek ik mijn spieren na het rennen altijd en ook hier merk ik positieve verbeteringen! Daarbij doe ik 3x in de week wat krachttraining thuis, dit komt mijn houding en flexibiliteit zeker ten goede 🙂

Ik ben dus eigenlijk heel tevreden over deze week en heb echt ongelooflijk veel zin om deze week mijn kilometers weer iets uit te bouwen! Hier over volgende week weer een weekverslag! Tot dan 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s