Een uur eerder opstaan

De laatste weken zit ik weer wat minder in mijn vel. Ik ben moe en soms wat angstig en prikkelbaar. Het ging dus weer een beetje de verkeerde kant op en dat moeten we niet hebben natuurlijk! Ik ging dus opzoek naar een nieuwe remedie. Wat dat is en of het werkt lees je hier!

Het trainen op hartslag is iets wat ik van sportrusten gestolen heb. Dit bevalt goed. Sportrusten bied alleen nog veel meer dan alleen trainen op hartslag. Sportrusten maakt zich ook sterk voor het ontspannen opstaan. Starten zonder haast en stress. Dat klinkt goed dus nam ik de proef op de som!

Ik las de informatie van sportrusten nog eens goed door. Een uur eerder opstaan? Poe hé dan moet ik er 05:30 uur uit. Dat is toch wel heel vroeg maar als je het niet probeert kan je ook niet zeggen dat je het niet kunt 😉 Ik sprak af, met mezelf, dat ik het een aantal weken zou proberen. Je kan tenslotte pas oordelen als je het langer dan één dag geprobeerd hebt.

De eerste dag was wonder boven wonder top. Toen de wekker ging stond ik meteen naast mijn bed. Ik kleedde mij aan, poetste mijn tanden en ging naar beneden voor 10 minuten meditatie. Na mijn meditatie nam ik een kop koffie, een glas water en een schaaltje yoghurt en las ik nog een halfuur een goed boek. Daarna stortte ik mij op mijn werkdag en dit ging verrassend goed, ik werd pas rond 21:00 uur een beetje moe.

Dag twee ging ook als een trein. Ik besloot zelfs te gaan hardlopen, daar had ik nu tenslotte tijd voor 😉 Om 06:00 uur stond ik dus buiten in mijn hardloopkleding voor een duurloopje van 35 minuten. Ik had nog niks gegeten dus deze training was ook nog eens nuchter, iets wat ik af en toe bij duurloopjes wel eens doe. De training ging heel erg goed en ik voelde mij de hele dag heel fit en gemotiveerd.

Toen kwam dag 3. Opstaan ging gewoon prima. Ik heb een halfuurtje oefeningen gedaan (squats, planken, lunges etc..) en gemediteerd. So far so good. Tot dat ik rond 09:00 uur op mijn werk volledig inkakte. Dag 3 was zwaar en ik was blij toen ik in de avond mijn bed weer op mocht zoeken.

Gelukkig bleef het bij één inkakdag, alle dagen die volgde gingen prima en ik begon het vroeg en rustig wakker worden echt te waarderen. Even een uurtje om in alle rust te mediteren, te sporten of een goed boek te lezen. Daarbij voelde ik mij de rest van de dag heel rustig en chill en dus ook vooral niet gehaast wat erg fijn is!

Ik doe dit alleen op werkdagen. In het weekend slaap ik dus wel lekker uit. Ik merk dat mediteren en rustig opstarten voor een drukke werkdag echt wat orde schept. Ik begin veel minder gestrest aan mijn dag en merk echt dat haasten zo ongelooflijk rot is. Je hebt er gewoon de hele dag last van.

Inmiddels heb ik alleen al deze maand, die pas 12 dagen oud is, al 109 minuten gemediteerd. Mijn langste meditatie was 20 minuten. Ik heb 9 meditaties gedaan in november die gemiddeld een minuut of 12 duurde. Ik mediteer met een timer zodat ik kan zien hoeveel ik mediteer. Ik houd tenslotte van cijfers en overzichten haha. De app heet Meditation Timer en is gratis te downloaden.

Voorlopig blijf ik mijn wekker dus lekker vroeg zetten zodat ik in de ochtend van een uurtje welverdiende rust kan genieten! 🙂

Een gedachte over “Een uur eerder opstaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s