Lekker freubelen

Iedereen weet dat er tijdens corona helaas weinig spannends gebeurd. De verveling kan dus gemakkelijk toeslaan. Gelukkig ben ik creatief en heb ik hobby’s genoeg. Via via kwam ik op het volgende en ik ben inmiddels aardig verslaafd!

Ik heb het over bouwpakketjes van Robotime. Je kan dan op schaal verschillende modellen bouwen. Ik koos voor Cathy’s Flower House!

Voor dit project staat een bouwtijd van +- 20 uur. Aangezien ik nogal een perfectionist ben zal ik waarschijnlijk wel wat meer tijd nodig hebben om het bloemenhuisje af te ronden. Inmiddels heb ik er een uur of 8 freubelen op zitten en ik ben ongelooflijk enthousiast! In het pakket zit alles wat je nodig hebt exclusief wat basis materiaal (schaar, snijmesje, normale lijm, tangetjes voor de metalen onderdeeltjes moet je zelf al in huis hebben). Ik was wel erg verrast dat er zelfs een klein potje verf in zit waarmee je een aantal houten onderdelen kan verven. Er zit houtlijm in en een transparante lijm. De lijm voor de normale papieren onderdelen ontbreekt al kan je daar ook prima de transparantie lijm voor gebruiken. Verder bevat het pakket onderdelen van hout, papier, karton en wat metalen onderdelen. Wat mij ook opviel en ik heel grappig vond is dat de meeste bloempotjes gemaakt worden van kralen! Ik was daar zelf dus nooit opgekomen.

Toen ik begon met de eerste onderdelen vond ik het nog wat spannend. Ik wist niet goed wat de kwaliteit van de onderdelen zouden zijn en ik wist niet of ik wel creatief en precies genoeg was om dit te kunnen. Blijkt dat die spanning nergens voor nodig was, het is namelijk super leuk om te doen en de handleiding leg ieder onderdeel stap voor stap uit waardoor het niet heel moeilijk is. Je merkt wel dat alles vertaald is vanuit het chinees, soms is het dus even zoeken wat ze nu precies bedoelen maar door de plaatjes erbij gaat dit heel soepel gelukkig.

De kwaliteit vind ik tot nu toe heel goed. De onderdelen zijn stevig en de lijm plakt prima. Sommige afbeeldingen zijn wel van wat lagere resolutie waardoor het wat pixelig word maar dit valt gelukkig niet heel erg op. Ik heb dit pakket gekocht voor €39,99 bij Paagman. Ik vind het de prijs meer dan waard. Het bloemenhuisje is schaal 1:24.

Ik merk dat ik het heel erg leuk vind om creatief bezig te zijn. Het ontspant me en het maakt mijn hoofd leeg. Ik ga dus zeker nog meer bouwpakketjes uit deze serie kopen. De volgende op mijn lijst is in ieder geval de bakkerij of de gebakkraam!!

Als hij af is zal ik hem zeker even laten zien!

Maak jij ook wel eens dingen op schaal?

Een gedachte over “Lekker freubelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s