Hardlopen week 46

Goedemorgen! In week 46 heb ik maar liefst 4 keer mijn hardloopschoenen aangetrokken voor een rondje rennen!

Week 46

Op maandag begon ik meteen goed met een rondje hardlopen in de Uithof. Ik was een dagje vrij dus besloot rond een uur of 10 richting Poeldijk te vertrekken. De Uithof is een natuurgebiedje op de grens van Poeldijk en Den Haag. Een mooi stuk met geasfalteerde paden maar ook onverharde paden. Van alles wat dus! Het was echt prachtig weer dus het rennen voelde echt als een feestje ipv dat het voelde als een training. Ik besloot 50 minuten te rennen op een chill tempo, ik had tenslotte vrij dus we hoefde niet te gaan overdrijven ;). Ik heb echt van iedere minuut genoten 🙂

Op woensdag ging ik er ook weer op uit. Dit keer een fartlek training. Dit houd in dat je speelt met je tempo. Ik begon de eerste twee kilometer lekker chill en daarna wisselde ik wat af. De ene km lekker hard, de andere km weer wat trager. Ik had aardig tegenwind dus het voelde soms best zwaar maar bij terugkomst was ik erg tevreden en trots! 7 kilometer onder de 48 minuten 🙂

Op vrijdag had ik echt nul komma nul zin om te gaan lopen. Dat heb ik dit jaar eigenlijk nog niet eerder gehad dus ik sprak met mezelf af dat ik het in ieder geval 12 minuten moest proberen. Wilde ik daarna nog niet dan mocht ik omkeren. Uiteindelijk heb ik 45 minuten gelopen en het was echt een slagveld.. Na een minuut of 20 schoot de kramp in mijn heup en stopte ik voor wat oefeningen. Helaas ging het niet echt beter en was het echt doorbijten om thuis te komen. Ik had helaas geen telefoon bij mij anders had ik Michael gebeld om mij op te halen. De laatste twee kilometer heb ik eigenlijk alleen maar lopen balen. Ik was alles behalve tevreden met wat ik aan het doen was. Thuis kon ik het gelukkig wel wat relativeren. Niet iedere run kan goed gaan en gelukkig was de pijn in mijn heup eenmalig en is het geen blessure geworden!

Op zondag besloot ik nog een bonusrondje te lopen. Nuchter dit keer. Als ik nuchter loop ga ik nooit langer dan 30 minuten en ik blijf een beetje in de buurt zodat als ik naar word van de honger ik meteen naar huis kan. Het rondje ging erg lekker. Ik probeerde mijn tempo een beetje hoog te houden en niet teveel te letten op hartslag etc. Gewoon lekker doorlopen. Toen ik na 4 kilometer weer thuis kwam was ik erg tevreden! Het was een goede afsluiter van de week 🙂

Deze week was, op vrijdag na dan, een hele fijne week! Vooral het rondje van maandag was heel leuk! Ik hoop dat er meer van dit soort weken zullen komen, ik kijk er in ieder geval naar uit!!

Tot de volgende keer bij een nieuw weekverslag 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s