Dat is echt een opsteker

Nou goed, het is geen geheim dat ik geestelijk een beetje overhoop lig. Ik wil het geen terugval noemen maar helemaal stabiel ben ik niet. Ik zit veel in mijn hoofd en denk de hele dag. Ik sta nooit uit. Is niet erg, dat hebben meer mensen. Het schijnt een gave te zijn, hoogsensitief noemen ze het ook wel 😉 Internet zegt dat ik het moet omarmen. Tja, makkelijker gezegd dan gedaan. Vooral in combinatie met mijn angststoornis is het nogal een uitdaging soms maar hé misschien heeft google gelijk 😉

Mijn gesprekken met Ron (heb er inmiddels een stuk of 8 gehad) helpen enorm. Hij is streng en best wel recht door zee maar ik heb dat schijnbaar nodig. Hij luistert, geeft tips en deelt mooie verhalen met mij. Het is fijn om iemand achter de hand te hebben die mij af en toe even met beide benen op de grond kan zetten.

Waar ik heen wil is het volgende. Ron gaf aan dat ik juist nu moet kijken naar wat ik echt belangrijk vind. Voor mij is dat heel simpel: rust, regelmatig, ontspanning en liefde. Vooral nu moet ik dus daar mijn heil in zoeken.

Afgelopen weekend heb ik dus geprobeerd hier een weg in te vinden. Ik heb veel gewerkt aan mijn miniatuur plantenkas. Echt heerlijk vind ik dat. Lekker priegelen en freubelen. De buitenwereld is dan echt even weg en ik zit helemaal in mijn eigen bubbel.

Op zaterdag toverde ik nog even een hele lekkere gevulde speculaas uit de oven. Het in elkaar draaien van dit baksel was een uitdaging en daarom was er juist geen ruimte voor andere gedachten dan de gedachte: HOE KRIJG IK IN GODSNAAM DAT MENGSEL IN DIE VORM GEPROPT?! Een goede vorm van therapie dus 😛

Ook hebben Mike en ik romantisch gedineerd zondagavond. Ons diner was echt ongelooflijk leuk. We hadden als voorgerecht carpaccio, als hoofdgerecht een heerlijke beenham met zoete aardappelfriet en een salade en als nagerecht een lavacakeje met stracciatellaroomijs en macarons. Michael had zijn trouwpak aan en ik een leuk jurkje. Ik had zelfs voor de gelegenheid een likje make-up op mijn gezicht gesmeerd (moet niet gekker worden). Ik heb echt met volle teugen van ons diner genoten.

Afgelopen weekend was gewoon in één word TOP. Mijn spanningsniveau was heel laag en ik kon eindelijk eens even ontspannen. Mediteren gaat ook opeens weer beter en mijn hartslag in rust is ook weer iets lager.

Afgelopen weekend was voor mij echt een opsteker en een eye opener. Ik zat dit weekend namelijk minder in mijn hoofd. Ik sprak het uit als ik iets voelde wat niet oke was waardoor het minder ging spoken in mijn hoofd. De dingen die ik deed deed ik met zorg en zonder haast of stress. Ik ademde af en toe eens goed in en uit en was (voor mijn doen) erg zen. Ik wil dit graag vasthouden dus heb ik besloten niet meer te multitasken. Niet meer te haasten. Momenten te nemen om even rustig te ademen en te stoppen als ik doordraai (teveel denken, hoge hartslag, gehaast doen). Ik vind het nog lastig omdat het natuurlijk nogal vast geroeste handelingen/gedachtes zijn maar ik begin mij echt bewust te worden van wanneer ik de rust verlies. Dan is het dus tijd om even te stoppen en weer tot mezelf te komen 😉

Ik merk dat ik door afgelopen weekend erg strijdvaardig ben. Ik wil niet meer zeggen: nee ik kan/wil dit niet want mijn hoofd zit mij in de weg. Ik wil mezelf niet zielig vinden omdat ik anders in elkaar zit dan de gemiddelde mens. Zelfmedelijden brengt mij nergens. Wat ik wel wil is luisteren naar mijn gevoel. De rem intrappen als dit nodig is. Voor mezelf gaan. Mezelf op één zetten. Rustig ipv gehaast zijn. Dat is wat ik wil en wat ik denk nodig te hebben! Daar ga ik dus voor!

2 gedachtes over “Dat is echt een opsteker

  1. Caroline

    Wat een fantastische blog. Ik vind dat je het geweldig goed doet. En door je blog help je niet alleen jezelf maar ook anderen. Ik ben supertrots op je. Je bent een kanjer.😘

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s