Wat een domper

Zoals jullie weten kreeg mijn zusje begin dit jaar de diagnose MS. Dit alleen was al heftig nieuws maar daarna ging alles ongelooflijk snel. Een 3-daagse prednisonkuur volgde en al snel moest ze iedere 4 weken aan het infuus.

Dit ging een aantal maanden goed. Haar benen gingen voorruit, ze kon weer auto rijden, ze mag +-20 uur in de week werken. Het leek allemaal echt goed te gaan, voor hoever dat in deze situatie mogelijk is.

Een aantal maanden terug kwam er uit een bloedonderzoek wat negatief nieuws. Er was een klein percentage van een virus gevonden. Als deze percentages te hoog worden dan heeft mijn zusje een grote kans op hersenvliesontsteking. Hier controleren ze dus best strikt op. Gisteren kreeg ze de uitslag van het tweede bloedonderzoek en ook nu waren de waardes helaas weer verhoogd.

Wat betekend dit? Dit betekend dus dat ze meteen moet stoppen met haar kuren. Morgen krijgt ze een ruggenprik en ze moet ook 3 keer onder de MRI. Ze hebben waarschijnlijk wel een alternatief medicijn gevonden waar ze mee kan starten maar dat kan wel nog enkele weken duren. De arts hoopt dat ze in die tussentijd stabiel blijft maar helaas kan ze dat niet garanderen.

Dit nieuws is echt een ongelooflijke domper. We weten inmiddels een maand of 11 dat Annemarie MS heeft en dit jaar is echt een uitdaging gebleken. Het begon al met die prednisonkuur, welke heel heftig was. Iedere 4 weken aan een infuus gaat je ook niet in de koude kleren zitten en nu krijgen we weer slecht nieuws. Houd het dan nooit op?

Ik hoop dat de onderzoeken snel achter de rug zullen zijn zodat ze snel aan een ander medicijn kan beginnen zodat ze hopelijk in de tussentijd stabiel blijft! De tijd zal het leren, helaas kunnen we niet meer doen dan wachten en heel hard duimen. Duimen jullie mee?

4 gedachtes over “Wat een domper

  1. Pingback: Het feest dat MS heet – Het is Maan

  2. Pingback: Wat een jaar! 🎄 – Het is Maan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s