Lekker freubelen – deel 3

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen. HIJ IS AF!

Een aantal weken ben ik bezig geweest met de flower house van robotime. Ik begon deze nieuwe hobby omdat ik mij verveelde tijdens de corona pandemie. Ik kocht in een opwelling dit pakketje en ‘zou wel zien wat ik er van zou vinden’. Ik had oprecht nooit verwacht er zoveel plezier aan te beleven. Ik heb (op wat kleine uitdagingen na) van iedere minuut genoten! Vooral het maken van de miniplantjes en de schildersezel vond ik erg leuk! Beetje bij beetje begon het steeds meer op een echt plantenkasje te lijken! In de eerste twee blogberichten heb ik je al even meegenomen in het proces. Vandaag de laatste fase, het afmaken van het kasje! Kijk je mee?

De laatste stappen van het kasje waren ook het moeilijkst. Ik moest de bovenkant, wat gemaakt is van een soort transparant plastic, vouwen tot een dakje. Dit was nog te doen. Daarna moest ik wat zijpanelen vast maken en alles zo modeleren dat het op de onderkant/binnenkant zou passen. Dit was nogal een priegel werkje maar uiteindelijk lukte dit! Daarna moest ik als een échte elektricien de verlichting werkend krijgen. Dit was een uitdaging en ik heb daar ook wel een paar uur mee zitten klooien. Ook dit lukte uiteindelijk!!!

Toen het kasje af was moest deze worden bevestigd op een plateau. Makkie zou je denken, Helaas waren de gaten waar het kasje in moest vallen veel te smal waardoor het niet paste. Ik besloot google raad te plegen en het bleek dat meer mensen dit probleem hadden. Het is dus waarschijnlijk een fabrieksfoutje. Ik heb dus het kasje moeten vastplakken ipv dat het netjes in de gleufjes viel. Ik denk dat dit het frustrerends was van het hele bouwen, dat je bijna klaar bent en dat het dan toch niet lukt. Gelukkig zie je er niks van dus ik kan dat gelukkig een beetje loslaten!

Toen het kasje vast zat aan het plateau en ik de draden van de verlichting had weggewerkt begon de laatste fase van het kasje. Ik moest met zwart papier de randen van het kasje accentueren. Dit geeft een super leuk en stoer effect! Ook moest ik de overige attributen (plantjes, bezem, schep etc.) bij het kasje neerzetten. Ik heb er voor gekozen alles goed vast te plakken. Ik denk dat ik dit de leukste fase vond. Je ziet echt al dat hij bijna af is en alles wat je doet maakt het kasje alleen nog maar mooier!

Toen alles goed vast zat was het kasje af! Ik vind hem echt heel erg leuk geworden. Het bouwen zelf was heel leuk maar soms ook nogal uitdagend en frustrerend maar dat hoort er natuurlijk gewoon bij. Ik merk dat ik meer geduld heb dan ik dacht. Het gepriegel zorgde echt voor rust in mijn hoofd. Ik kon soms een uur bezig zijn met één mini plantje en daar dan helemaal in op gaan. Ik heb het echt als heel erg leuk ervaren!

Binnenkort ontvang ik een miniatuur huisje. Deze is besteld via Aliexpress en zal dus een Chinese handleiding hebben. Dat zal dus ook nog een uitdaging worden. Daarbij is dit huisje schaal 1:32, het kasje was 1:24. Nog meer gepriegel dus! Voorlopig ben ik nog lang niet klaar met deze hobby!

Vond je dit nou leuk en wil jij ook aan de slag? De miniatuur huisjes van Robotime zijn te koop via verschillende websites. Ik raad je wel aan een Nederlandse webshop te kiezen dit ivm invoerrechten en als je via bijvoorbeeld Aliexpress of Amazon koopt dan zit er geen lijm en verf bij omdat je geen vloeistoffen mag invoeren ;). Mijn huisje van Aliexpress is dus niet van Robotime en is dus eigenlijk een goedkoper alternatief.

Het is inmiddels een aantal weken later en nu blijkt dat de beschermfolie nog op het kasje zat. Dit staat niet in de handleiding en ik kwam hier dus via via achter. Een tip dus voor alle mensen die nog moeten beginnen aan Cathy’s flowerhouse: verwijder de beschermfolie als je het kasje op het houten ondergrondje hebt bevestigd 😉

3 gedachtes over “Lekker freubelen – deel 3

  1. Pingback: Wat een jaar! 🎄 – Het is Maan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s