De 11e maand van 2020 is al weer voorbij

Ik blijf het bizar vinden dat dit jaar, ondanks corona en al het andere gedoe, echt voorbij gevlogen is. Het is nog wat vroeg voor een jaaroverzicht maar ik wil het wel kort hebben over de stappen die ik gemaakt heb in november!

De maanden augustus, september en oktober waren prut. Ik zat slecht in mijn vel, kon niet ontspannen, zocht weer contact met Ron en was zelfs één (mini) paniekaanval rijker. Het was niet mijn beste periode helaas. Naar aanleiding van mijn laatste gesprek met Ron merkte ik aan alles dat er iets moest veranderen.

Met Ron maakte ik een strijdplan. Dit plan bestond vooral uit bewust ademen, mediteren en mijn emoties zien als vogels die komen en gaan. Ik ging als een malle aan de slag en merkte al vrij snel dat het beter ging. Het anders denken zorgde er echt voor dat ik meer rust had in mijn hoofd en mij minder liet meeslepen met mijn emoties.

November was daarom eigenlijk best een goede maand. Ik merk dat mijn ademhalingsoefeningen effect hebben. Mijn hartslag in rust is lager. Mijn hoofd is rustiger. Ik voel mij overall gewoon lichter.

Ik heb in november 264 minuten gemediteerd. Dit waren in totaal 21 sessies van gemiddeld 13 minuten per meditatie. Ook ging het sporten heel lekker.

Het grootste verschil is denk dat ik alles wat meer kan loslaten. Loslaten is nooit mijn sterkste punt geweest maar het is echt veel beter gegaan in november. Op één klein paniekaanvalletje na heb ik geen aanvallen meer gehad en daar ben ik vooral heel blij mee!

Ik kijk uit naar december. Een feestelijke maand die dit jaar waarschijnlijk iets anders zal zijn als vorig jaar. Enige voordeel: geen verplichtingen betekend ook dat ik meer kan ontspannen en mijn eigen plan kan trekken en misschien is dat juist nu wel heel goed!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s