Het feest dat MS heet

Een tijdje geleden vertelde ik al even kort dat mijn zusje een slechte uitslag had gekregen. Ze hadden het JC virus gevonden in haar bloed en helaas moest ze per direct stoppen met haar behandeling. Ze heeft inmiddels een ruggenprik gehad en er is al een MRI (1 van de 3) ingepland voor eind december.

Dinsdag moest Annemarie zich melden bij haar MS verpleegkundige. Naar aanleiding van de uitslag van haar bloedonderzoek had ze een aantal vragen. Anita, haar verpleegkundige, heeft deze allemaal netjes beantwoord echter waren de antwoorden heel verdrietig 😦

Wij dachten dat zodra de uitslag van de ruggenprik er zou zijn Annemarie weer aan een behandeling mocht beginnen. Dat kon dan misschien zelfs dit jaar nog. Dit blijkt alleen niet zo te zijn. Het is zelfs zo dat er eerst nog 3 MRI’s moeten worden gemaakt en daar ook de uitslag van binnen moet zijn uiteraard. Hier gaan maanden overheen. Voor eind februari zullen er helaas geen uitslagen binnen zijn word er verwacht.

Dit betekend in het kort dat mijn zusje veel kans heeft op een terugval. Wat dus weer betekend dat ze misschien weer last krijgt van haar benen. Schade die misschien nooit meer weggaat. Mijn zusje is dus heel verdrietig. En ik, ik voel mij machteloos. Ik wil haar zo graag helpen maar ik kan gewoon helemaal niks. Het liefst stap ik in mijn auto en breng ik een bezoekje aan haar arts. Wat bezielt die vrouw? Maar goed daar los ik niks mee op en daarbij snap ik ook dat ze voorzichtig willen zijn, het JC virus is namelijk dodelijk.

Het feit dat dit allemaal weer gebeurd rond de feestdagen maakt het niet makkelijker. Uitslagen van onderzoeken laten langer op zich wachten en ook haar artsen zijn minder goed te bereiken. Daarbij heeft Annemarie veel vragen over wat er nou met haar gaat gebeuren maar niemand heeft echt een antwoord voor haar. Het is gewoon afwachten.

Ik baal en ik ben verdrietig. Het is niet leuk om na een onderzoek steeds een huilend zusje aan de telefoon te hebben. Dit jaar was voor haar, maar ook voor ons, gewoon heel zwaar. En het is natuurlijk logisch dat als je net MS hebt het even zoeken is wat wel en niet werkt maar het negatieve nieuws van dit jaar en de zware behandelingen die ze heeft gehad gaan ons niet in de koude kleren zitten.

Voor nu laat ik het hier even bij. Als jullie iets willen weten, of ons een hart onder de riem willen steken mag dat natuurlijk altijd. Als er weer nieuws is dan meld ik mij weer even!

2 gedachtes over “Het feest dat MS heet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s