Hardlopen week 49

Goedemorgen! In week 49 had ik weer een rustweekje. Ik ging 3 keer naar buiten voor steeds 40 minuutjes rennen. Hoe dat ging, lees je hier!

Ik begon op dinsdag met mijn eerste rondje. Een duurloopje van 40 minuten. Het weer in week 49 was nogal wisselvallig dus het eerste rondje viel meteen al in het water, het was ook ongelooflijk koud. Het lopen zelf ging heel prettig. Mijn benen voelde goed en sterk en ik had er zin in. Na een kleine 40 minuten was ik een gelukkig mens!

Op donderdag ging ik ook weer even rennen. Ik moest eigenlijk een intervaltraining doen maar door pijn in mijn rug besloot ik er een rustige duurloop van te maken. Deze run voelde heel gemakkelijk en door de kou heb ik ook amper gezweten. Ik zou eigenlijk vaker dit soort rondjes moeten rennen, het voelt bij thuiskomst namelijk altijd heel fijn.

Op zondag trok ik voor een laatste keer mijn hardloopschoenen aan. Het plan was een duurloop van 40 minuten. Het was ongelooflijk koud en de brug waar ik overheen ging was zelfs deels bevroren! Onderweg, na +- 3 kilometer werd ik aangemoedigd door een onbekende man. Hij fietste mij voorbij en riep “goed bezig!”, dat gaf mega veel energie. Ik had namelijk eigenlijk nul zin om te gaan rennen maar door deze man was het rondje toch een succes. Na 6 ontspannen kilometers gooide ik er nog een eindsprint van 400 meter uit. Dit ging op ruim 11 kilometer per uur, een snelheid waar ik een aantal maanden geleden alleen maar over kon dromen! Ik maak dus zeker stappen 🙂 Het was een heerlijk rondje en ik was bij thuiskomst dus ook blij dat ik toch gegaan was. De warme thee en warme douche na een ongelooflijk koude run was echt heeeeel lekker! Als je dus geen zin hebt om te gaan is het dus toch de moeite waard jezelf naar buiten te duwen 😉

In week 50 gaan we het aantal minuten weer wat uitbouwen! Ik heb twee runs van 55 minuten en één run van 60 minuten! Ik heb er zin in! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s