Hoe gaat het nu?

Het is al weer even geleden dat ik wat dieper in ging op mijn psyche. Mijn laatste gesprek met Ron is ook al weer enkele weken geleden. Tussendoor is er wel nog even contact geweest maar niet doormiddel van een belverbinding.

Maar hoe gaat het dan nu? Vergeleken met maart dit jaar voel ik mij vele malen beter! Mijn angst en paniek is nagenoeg 0. Ik merk wel dat ik heel erg op mijn prikkels moet letten. Mijn noice canceling hoofdtelefoon is daarom een fijne accessoire. Ik ga met veel minder moeite naar een winkel. Ik hoef mijzelf er niet heen te slepen. Leuk vind ik het nog steeds niet maar paniek heb ik niet meer.

Betekend dit dat ik genezen ben? Tja dat is een lastige. Genezen van een angststoornis schijnt nogal lastig te zijn. Vooral in combinatie met mijn hooggevoeligheid is de kans dat ik nooit meer een paniekaanval heb niet heel groot maar hé nu heb ik ze niet dus dat is mooi! Dus genezen? Ja voor nu wel denk ik!

Heb ik dan nooit meer last van angsten? Tuurlijk wel maar het beheerst mijn leven momenteel niet. Ik weet wanneer ik in paniek raak. Dat is als er teveel prikkels zijn en ik teveel in mijn hoofd zit. Ik probeer daarom mijn prikkels te beperken en ik mediteer zodat ik de overige 99% van mijn dag niet in mijn hoofd hoef te zitten.

En het is niet altijd makkelijk maar dat heb ik geaccepteerd. Ik hoop dat ik in 2021 dit kan blijven voortzetten. Als ik namelijk lekker in mijn vel zit maakt dat al een wereld van verschil 🙂 2020 afsluiten zonder paniekaanvallen is al een ongelooflijke winst en ik ben daar dus ook heel erg blij mee 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s