De pijnbank

Ja hoor ik mocht dit jaar op de valreep toch nog even naar de martelkamer. A.K.A Mark de fysiotherapeut.

Mark was twee jaar terug ook al de fysio die mijn rug/bovenbeen mocht fixen. Is hem overigens gewoon gelukt he. Na een aantal maanden was ik gewoon weer helemaal oke. Helaas is het er nu alleen weer. Ik gok een beknelling van de spieren in mijn rug/bovenbeen. Net als twee jaar geleden dus.

Dat was toevallig ook rond de feestdagen. Ik weet nog dat ik toen bijna niet kon zitten. Gehuild heb ik toen, jongen jongen. Dus toen ik vorige week wakker werd en wat rugpijn ervaarde dacht ik al bij mezelf ‘niet te lang wachten met de fysio bellen’. Maandag maakte ik de afspraak. Ik had wat pijn, niet schreeuwend ofzo maar lekker was het niet. Dinsdag werd ik wakker, of nou wakker.. Geslapen had ik vrijwel niet. En ik was blij dat die fysio afspraak al stond want mijn god wat een pijn.

Aangezien ik een kantoorbaantje heb zit ik dus de hele dag achter mijn pc. Rugpijn en zitten is zo ongelooflijk vervelend. Ik sta dus steeds op. Loop een klein stukje. Ga weer zitten. En dat de hele f*cking dag. Mijn collega word hier denk lichtelijk gestoord van. Maar goed het helpt mij de dag door dus dan doen we dat maar.

Ik zat dus bij Mark. Vertelde hoe en wat en hij ging wel even zorgen dat ik weer oké was. Prima. Mark is de man van de echte marteltechnieken zoals de bindweefselmassage. De pijnlijkste massage die er bestaat. En ik was dus op alles voorbereid!

Mark hoorde mijn klachten aan. Beaamde dat het het zelfde is als twee jaar terug en constateerde dat ik scheef beweeg als ik naar voren buk. Daarbij bewegen mijn onderste rugwervels geen kant op, dat is geen goed teken. Ik mocht gaan liggen en wat ik al dacht gebeurde. Mark begon aan mijn huid te trekken alsof het er per direct af moest. Geen lekker gevoel kan ik je vertellen. Met oefeningen en een vervolgafspraak mocht ik weer naar huis.

Wat Mark ook vertelde is dat je darmen (je tweede hersenen) heel erg samenwerken met je onderrug. Aangezien ik daar pijn heb en ik ook een prikkelbare darm heb zou daar een verband kunnen zitten. Een afspraak maken bij een diëtist of zelf wat research doen is dus geen overbodige luxe. Ik heb in het verleden wel wat dingen geprobeerd (vegetarisch eten, fodmap dieet, lactosevrij etc.) maar het is het onderzoeken waard. Daar ga ik de komende dagen/weken dus mee aan de slag.

Hopelijk kan Mark mij de komende weken weer oplappen en ben ik snel weer helemaal pijnvrij! De komende tijd in ieder geval even rustig aan doen en het hardlopen verruilen voor wandelen! Het is er tenslotte prima weer voor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s