Miniatuur tips!

Ben je na het lezen van al mijn blogberichten over mijn miniatuur huisjes ook enthousiast geworden? Ik hoop het natuurlijk! In dat geval wil ik je graag op weg helpen met wat tips!

De belangrijkste tip is vooral om het rustig aan te doen. Lees rustig de handleiding en begin stapje voor stapje. Het hoeft niet snel te gaan. Al ben je maanden bezig met één huisje, het maakt allemaal niks uit zolang je het maar naar je zin hebt 🙂 .

Voordat ik met een huisje begin kijk ik vaak op YouTube naar mensen die hem al gemaakt hebben. Zo kan ik zien hoe een ander het zou aanpakken, je komt dan ook op ideeën. Soms zie je een bepaalde lijm in een filmpje of blijken ze een wattenstaafje te gebruiken om de lijm op het onderdeel te smeren. Dat zijn allemaal handige dingen die jij weer kunt gebruiken als jij aan je huisje begint!

Wees zuinig met lijm! Het is niet zo dat hoe meer lijm hoe beter het plakt. In tegendeel zelfs. Ik heb ervaren dat hoe beter ik mijn lijm uitsmeer hoe netter en sneller het object vast zit. Als je heel veel lijm gebruikt duurt het heel lang voordat de lijm droog is en in de tussentijd kunnen natte objecten dan nog verschuiven waardoor alles scheef word. Gebruik bijvoorbeeld een klein kwastje om je lijm mee aan te brengen of kleine handige flesjes. De flesjes kan je bestellen via Amazon of Aliexpress.

Gebruik twee snijmatjes. 1 snijmat om op te snijden en 1 snijmat om op te werken. Als je namelijk objecten verlijmt op het snijmatje waarop je snijd kan het zijn dat je geen mooie rechte lijnen meer kunt trekken met je mesje omdat je af en toe een beetje lijm of verf tegenkomt. Iets scheef afsnijden zou zonde zijn 😉

Qua lijm kan je eigenlijk alles gebruiken. Standaard hobbylijm werkt prima maar wat nog beter werkt is boekbinderslijm. Deze lijm is wat dikker en ongelooflijk sterk. Objecten schuiven ook minder met deze lijm. Tevens heb ik ervaren dat je niet voor ieder medium (textiel, hout, glas etc.) andere lijm nodig hebt. Tacky glue werkt op alle ondergronden 😉 Zo voorkom je dat je straks 6 verschillende soorten lijm in huis hoeft te halen. Twee soorten (bijv transparante en een witte lijm) zijn meer dan genoeg.

Goede pincetten is een must! Bij de pakketten van Robotime zit een pincet. Een tweede pincet is alleen zeker handig 😉

Zelf volg ik een facebook-groep met allemaal andere mensen die ook de pakketten van Robotime maken. Je kan hier tips vragen en zien wat andere mensen maken. Dit is sowieso heel leuk om te zien maar het kan je ook zeker verder helpen als je vast loopt!

Ik hoop dat je aan bovenstaande tips wat hebt. Heb je alsnog vragen dan hoor ik het graag 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s