7 jaar

365 weken
2557 dagen
3.681.641 minuten
220.898.482 seconden

Zo lang is hij al weg.

7 jaar, het is een bizar lange tijd als je er zo over nadenkt. Er is veel gebeurd in die tijd. Ik kocht een huis. Kocht twee katten. Ben getrouwd. Annemarie slaagde voor haar studies. Ze kreeg MS. Hij heeft alles gemist. Op aarde dan hé, hij zal het namelijk allemaal gezien hebben. Daar geloof ik heilig in.

Als er in 7 jaar zoveel kan gebeuren ben ik benieuwd wat er de komende 7 jaar allemaal voorbij komt. Weer 7 jaar zonder hem. Het is gek want 7 jaar klinkt als een hele lange periode maar toch mis ik hem iedere dag. Ik sta al 7 jaar lang twee keer in de week bij zijn graf. Dat is in totaal 730 keer! Dat is vaak. Als ik kijk naar wat we al zonder hem hebben gedaan, neem Annemarie haar afstuderen en mijn trouwen ben ik stiekem bang voor wat er nog komen gaat. Bang voor alle momenten dat hij er niet bij is en ik hem mis.

De afgelopen 7 jaar zonder hem waren intens. Enerzijds hebben we hele fijne jaren gehad, anderzijds was het ongelooflijk moeilijk. Ik heb hem in die 7 jaar ook altijd gemist. Het was er altijd. Ze zeggen altijd dat de pijn slijt. Dat het verdriet en het gemis afneemt. Ik denk dat ik kan zeggen dat de scherpe randjes er wel af zijn maar missen doe ik hem nog steeds. Ik zou er echt alles voor over hebben hem nog één keer te zien. Echt alles.

Het enige wat ik wel kan zeggen, gelukkig, is dat ik ook met een glimlach kan terugkijken naar mijn vader. Naar zijn rare fratsen. Zijn instappers die hij altijd droeg. Zijn droge humor. Zijn zwarte humor soms ook, ik zal het dus wel van hem hebben ;). Zijn hardwerkende mentaliteit. Ik kan zeggen dat ik in mijn jeugd nooit een knuffel of een schouderklopje tekort gekomen ben. Mijn ouders hebben mij altijd het gevoel gegeven dat ik goed genoeg was en ik ben ze daar heel dankbaar voor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s