Nancy’s Bake Shop – deel 1

‘Is ze nu al weer met een nieuw projectje bezig?’ Hell yeah! Kijk je mee?

Toen de Ice Cream Station af was kon ik natuurlijk niet stil gaan zitten en ik begon dus meteen met de volgende! Dit keer is aan de beurt: Nancy’s Bake Shop! Wederom een miniatuurpakket van Rolife.

Dit pakket stond heel hoog op mijn verlanglijstje en ik ben dus erg blij dat ik er eindelijk aan kan beginnen! Net als bij de Ice Cream Station vind ik het leuk dat het bakgerelateerd is, dit omdat Michael ieder weekend brood bakt. Ik kon dus echt niet wachten om het pakket te openen! Als eerste zag ik de handleiding en alle onderdelen netjes verpakt in zakjes. Dit is altijd heel fijn want zo kan je alles netjes gescheiden en overzichtelijk houden. Ik ben als het op miniatuurbouwen aankoopt nogal een autist en ik begin dus bij stap 1 en wijk niet van het stappenplan af. Doe ik dat wel dan krijg ik kortsluiting haha.

Bij Rolife zijn de eerste stappen in de instructies altijd de grote objecten, zoals kasten of bureau’s. Daarbij word er altijd vermeld dat je het beste met het verven van de onderdelen kunt beginnen omdat dit nog moet drogen en je vaak twee of drie lagen verf moet aanbrengen. In dit pakket moet ik erg veel onderdelen verven, waar ik normaal 2 of 3 achterplaten moet verven moet ik nu ook deuren en onderdelen van de oven verven. Een leuk maar ook erg tijdrovend klusje.

onderdelen verven

Na verflaag nummer 1 begon ik met het eerste object uit het pakket. Dit waren twee kleine bruine kastjes met een plankje. Leuk en eenvoudig om te maken!

Vervolgens moest ik een blauwe kast met leuk motiefje maken en een blauw kastje die ik moest opschuren zodat deze wat ouder leek! Beide erg leuk om te maken! Soms maak ik objecten die ik graag in mijn eigen huisje zou willen hebben zoals de linker kast!

Na de kastjes kwam ik aan bij het oventje, de toonbank, de kassa en de houtoven! Vooral de houtoven was erg leuk om te maken. Hier moest ik een aantal onderdelen verven voordat ik het in elkaar kon zetten. Ik vind dat deze erg gaaf geworden is!

Stapje voor stapje begint de bakkerij echt vorm te krijgen! Ik kijk er ook echt iedere dag weer naar uit om even een uurtje te freubelen! Voor je het weet is hij al weer af! In het volgende blogbericht neem ik jullie mee naar de gevulde broodmandjes en de stoelen en tafel gemaakt van niks minder dan ijzerdraad! Een echt uitdaging staat mij te wachten dus! Tot dan 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s