Nancy’s Bake Shop – deel 2

Goedemorgen!

zoals ik al vertelde in deel 1 ben ik erg blij met dit pakket! Alle onderdelen vind ik tot nu toe leuk om te maken wel is dit een pakket met wat meer uitdagingen zoals werken met het ijzerdraad! Daarover vandaag meer! Kijk je mee?

Toen de grote objecten (kasten, houtoven, toonbank) af waren kon ik gaan beginnen met het vullen van de toonbank! Hiervoor moest ik mandjes maken en vullen met broodjes, ook moest ik een rekje maken van ijzerdraad. Dit laatste was een uitdaging maar ging verassend goed! Alle broodjes zijn al gemaakt, dit zijn dus eigenlijk kleine plastic items die je kunt gebruiken om alles aan te kleden. Je maakt dus alleen de mandjes, zakjes en trays die gebruikt worden om het brood te laten zien of te verpakken.

Kijk dan hoe leuk!

Na de mandjes met brood begon ik aan de grootste uitdaging van dit pakket! Twee stoeltjes en een tafeltje gemaakt van ijzerdraad. Ijzerdraad heeft nogal de neiging om altijd net de andere kant op te buigen dan jij wilt en als de ene kant maar 0.00001 mm langer is dan de andere kant is het al onstabiel, best een uitdaging dus! Al snel merkte ik dat ik zeker twee handen tekort kwam en bij het eerste stoeltje heeft Michael mij dus geholpen! Hierdoor is dit stoeltje erg netjes geworden en ik ben daar dus ook heel tevreden over!

Daarna volgde stoel nummer twee. Deze maakte ik zonder Michael. Het lastige hieraan is dat je beide stoeltjes hetzelfde wilt hebben echter is dat met ijzerdraad onwijs lastig. Stoeltje nummer twee is iets minder strak maar ik ben vooralsnog niet ontevreden! Ook maakte ik een tafel voor bij de stoeltjes. Dit was intens, to say the least. Helemaal lukken wilde het niet maar ook nu was ik blij met het resultaat!

Tussendoor besloot ik mijn autisme (het precies stap voor stap volgen van de instructies) een beetje los te laten en ik maakte alvast een deel van de wanden en ik maakte de vloer. Het lijkt mij namelijk leuk alvast wat dingen neer te zetten om te kunnen zien hoe hij uiteindelijk word! Een soort sneakpeak haha. Ook geeft mij dit de kans dingetjes aan te passen die ik graag anders wil zien. Zoals de beker op het tafeltje, deze is (excusez moi) erg lelijk en ik heb deze vervangen voor een plant!

Ik kon mezelf niet bedwingen en zette de rest van de ombouw ook alvast in elkaar. Zo leuk om te zien hoe hij word!

Kijk hoe leuk hij al word!

Dan de laatste uitdaging van dit blogbericht: De tray waarin de broodjes kunnen afkoelen. Volledig gemaakt van champagnekleurig ijzerdraad. Het lastigste object uit het hele pakket! Ik ben begonnen met het knippen van al het ijzerdraad. In totaal waren dit 20 stukken ijzerdraad. deze moest je buigen en in elkaar schuiven en vervolgens verbinden met krimpfolie. Even je aansteker eroverheen en klaar! Klinkt eenvoudig. Dat was het alleen niet. 1,5 uur later had ik pas 4 ijzerdraadjes verbonden en moest ik er dus nog 16! Uiteindelijk heeft het met wat pauzes twee dagen geduurd voor hij af was maar ik ben erg tevreden! Hij staat en hij staat ook nog vrij stabiel. Is hij net zo mooi als het voorbeeld? Nee zeker niet maar ik had een veel lelijker eindresultaat verwacht en als ik kijk naar wat er nu staat ben ik heel tevreden! 🙂

Zo dat was hem weer voor nu! De grootste en moeilijkste objecten zijn nu af. Ik moet nog wat kleine dingen maken (menuborden om op te hangen, en een koffie machine) en wat dingen verven en daarna kan ik het allemaal in elkaar gaan zetten! Het is zo leuk om te zien hoe alles bij elkaar komt! Of ik blij ben met het eindresultaat zie je in het volgende en tevens laatste blogbericht! Hopelijk zie ik je dan weer! Tot dan 🙂

Een gedachte over “Nancy’s Bake Shop – deel 2

  1. Pingback: Nancy’s bake shop – deel 3 – Het is Maan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s