Haal diep adem en doorrrr

Ken je dat? Dat je weet van dit is het niet? Of dat je ergens voelt van dit werkt gewoon niet voor mij? Het is zo’n klein knagend gevoel wat je ergens in je buik voelt maar voor het gemak keihard wegduwt want het past nu even niet in je leven om aan zelfreflectie te gaan doen? Dat gevoel. Ken je dat?

Man man man dat gevoel dat is bij mij opgeborreld een paar weken geleden. Kijk, het was er natuurlijk al heel lang. Je voelt het knagen maar je duwt het weg en gaat weer door. Ik zat pas met een collega aan de telefoon en ik was opgefokt en praatte veel te snel en klonk heel druk en hij zei ‘voor we verder gaan, adem even diep in’. En toen viel eigenlijk het kwartje pas. Waar ben ik nou in godsnaam mee bezig joh? Ik race door het leven. Iedere dag is het zelfde. Wakker worden, werken, af en toe wat eten, slapen, wakker worden, werken, eten, slapen. Soms gooi ik er voor de verandering een uurtje sporten doorheen maar in grote lijnen blijft het: wakker, werken, slapen. God god god wat saai.

Eerlijk, ik ga goed op saai. Ik weet wat er van mij verwacht word en er zijn weinig verassingen. Maar is dat nou echt wat ik wil? Als ik straks 70 ben en ik kijk terug wil ik niet terugkijken op een leven van werken en slapen en soms een hapje eten. Dan heb ik toch gewoon een zinloos bestaan gehad. Leven in coronatijd is saai. Dat weet ik. Maar mijn leven voor corona was niet veel boeiender. Ik werkte en doordeweeks deed ik sowieso al geen hol. In het weekend ging ik wel eens uit eten of naar de bioscoop maar ik stond niet te dansen op de bar. Ik heb vrijwel niks van de wereld gezien. Oké Barcelona, Rome en Londen waren leuk maar dat zijn mijn reizen geweest. En tuurlijk de één is een wereldreiziger en de ander is dat simpelweg niet. Het is maar net waar je passie ligt. Dat snap ik ook maar weet ik wel echt wat mijn passie is? Werken, eten en slapen is het in ieder geval niet.

Nu kan ik twee dingen doen? Vol gas de midlife crisis in (of is het een quarterlife crisis?). Een motor kopen, twee kinderen baren, gekke ondoordachte dingen doen en zonder enige voorkennis afreizen naar Bangkok. Kan. Echter werk ik niet zo. Hoe ik wel werk? Ik schrijf dingen op. Want wat wil ik? En hoe zorg ik dat dat gaat lukken? En dat heb ik dus gedaan.

Mijn lijstje ziet er ongeveer zo uit:
– Gezonder leven
– Sporten omdat ik het LEUK vind
– In balans zijn
– Dingen doen die goed voelen voor MIJ

Hoe ga ik dat doen?
Gezonder leven
– gezonde maaltijdbox?
– vasten?
– zilveren kruis app (actify)?
– fitbit ipv garmin?

In balans zijn
– dagelijks 10 min mediteren
– mij afvragen of wat ik doe goed voelt. Is dit wat IK wil of doe ik het omdat ik denk dat het van mij word verwacht.

Sporten omdat ik het leuk vind is niet zo’n moeilijke. Gewoon mijn hardloopschoenen aandoen en gaan. Daar hoef ik geen heel plan voor uit te schrijven. Ik ben al van Strava af dus externe druk is al verdwenen. In balans zijn en dingen doen die goed voelen voor mij horen bij elkaar vind ik. Ik kan pas in balans zijn als ik geen negatieve zooi in mijn leven heb. Als ik doe wat goed is voor mij. Klinkt simpel. En gezonder leven? Tja dat is altijd een dingetje. Ik ben nogal van het extreme. Weken keihard knallen om daarna alles teniet te doen met een week van ongezonde zooi. Ik noem dat niet echt gezond en in balans ben je dan ook niet is mijn mening ;).

Ik zal dus echt aan de bak moeten. Niet omdat dat van mij verwacht word maar omdat IK dat wil. Het is tijd om te kijken naar mijn eigen persoonlijke groei. En ja misschien koop ik tussendoor nog even een motor of ga ik wel spontaan naar Bangkok maar als ik het doe is het in ieder geval goed doordacht en goed voor mij.

Word vast en zeker vervolgd 😉

Een gedachte over “Haal diep adem en doorrrr

  1. Caroline van der Arend

    Weer een erg mooie en openhartige blog. En herkenbaar inderdaad. Ik vind het knap dat je het op een mooie manier van je af kan schrijven. Supertrots natuurlijk weer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s