Dat was februari alweer

En toen was ook februari alweer voorbij. Je zou toch denken dat in tijden van Corona de tijd heel langzaam zou gaan want we doen niks maar niks is minder waar, de tijd vliegt voorbij. Hoe ging februari mij af?

Ik vond februari vrij heftig. Geestelijk ging het wat minder, ik sliep slecht en zocht weer contact met Ron. Ik wist even niet meer wat ik moest doen. Ron gaf mij weer tips en een duwtje de goede kant op. Februari stond daarom in het teken van ‘werken aan mezelf’. Ik mediteerde iedere dag, zoals ik graag wilde. Ik maakte een plan voor mezelf want wat wilde ik nou echt? Ik bestelde een HelloFresh box want dat is uiteindelijk toch de makkelijkste manier om vers en gezond te eten. Ik sportte er op los want mijn hoofd werd leeg van hardlopen! Ik kan terugkijken of een maand van groei!

We hebben er denk allemaal van genoten. De sneeuw! Het was koud maar het witte landschap was prachtig. Annemarie en ik moesten tijdens de sneeuw naar het ziekenhuis voor Anne haar MRI. Dit was wel een uitdaging haha. Eerst zette Anne haar wielen vast in de sneeuw, gelukkig hielpen twee dames ons de sneeuw weer uit. De weg naar Delft was heftig maar we waren trots dat we toch gegaan waren. Overwinning nummer 1 van februari was binnen!

Dit was niet de enige overwinning. Ik had er meer. Ik merkte bijvoorbeeld hoe slecht ik eigenlijk voor mezelf zorgde. Ik zag in dat ik houden van mezelf veel hoger op mijn prioriteiten lijstje moest zetten. Dat deed ik en ik ging hard aan de slag te luisteren naar mijn gevoel. Ik mediteerde veel en dit gaf mij veel inzichten. Ik kwam voor mezelf op als mensen mij een bepaalde kant op probeerde te duwen, bijvoorbeeld mbt de vaccinaties of het korter knippen van mijn haar. Het is mijn lijf en ik mag zelf bepalen wat ik wil. Opkomen voor mezelf was dus ook een overwinning in februari!

Via mijn zorgverzekering werd ik gewezen op de app ‘actify’. Deze app helpt je iedere dag kleine veranderingen te maken waar je enige tijd aan kunt wennen zodat je bijvoorbeeld beter slaapt, gezonder eet of beter kunt ontspannen. Ik gebruik de app nu een week of twee en ik kan zeggen dat het mij heel erg helpt om gezondere keuzes te maken. Mijn doel met de app is om beter te kunnen ontspannen en te letten op mijn energieniveau. Ik krijg dagelijks ‘mini’s’ dit zijn kleine/simpele oefeningen die je die dag kunt doen. Sommige oefeningen komen dagelijks terug en sommige wekelijks. Ik houd van afvinken dus dit werkt voor mij heel goed!

Zoals je kunt lezen heb ik in febuari dus grote stappen gezet! Ik slaap weer iets beter, ik ben nog wel moe maar ook dat zal overgaan als ik gezond blijf eten en blijf letten op mijn energieniveau. Ik merk dat ik ook beter in mijn vel zit en ik beter aanvoel wat ik nodig heb. Hiervoor had ik altijd het idee dat mijn lijf gekke signalen afgaf en ik geen idee had wat ik er mee moest. Ik begrijp mijn lichaam inmiddels iets beter! Op naar maart, ik heb er zin in 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s