Chocoladewinkel :) !

Goedemorgen allemaal!

Een tijdje terug ben ik begonnen aan miniatuur nummer 6! Nooit gedacht dat ik nog steeds bezig zou zijn met dit gepriegel. Toen ik in oktober 2020 mijn eerste pakket kocht dacht ik ‘laten we het maar proberen, is het niks dan is het niks’. Inmiddels heb ik uren achter elkaar zitten hobby-en en kan ik (met trots haha) zeggen dat ik verslaafd ben.

Nummer 6 is een chocoladewinkel! Ik hou ongelooflijk van chocolade dus deze moest er gewoon komen. Gekocht op Ome Ali voor 15 euro en dus ook niet echt een ongelooflijk heftig bedrag 😉 Het duurde een week of 4 voor hij door de postbode werd bezorgt. De postbode glimlacht tegenwoordig gek naar mij als ik een pakketje aanneem, die zal ook wel denken ‘wat besteld die meid veel’. Maar goed, ik begon dus vol goede moed aan de chocoladewinkel!

Dit pakket jongens is zo leuk! Hij heeft 3 (!!!) lichtpunten. In de winkel, aan de winkel en in een lantaarnpaaltje. Dat opzich is al een ongelooflijke uitdaging. Er zit wat metaalwerk bij, wat priegelwerk met kralen en vooral veel roze! Ik was dus helemaal verkocht.

Ik begon met de kast, deze krijgt een prominente plek in de winkel en ik wilde deze dus netjes gemaakt hebben. Helaas was 1 plank zo krom als een deur dus dat moest ik eerst oplossen. Ik heb daarom de plank onder een theedoek gelegd en de theedoek vervolgens goed warm gemaakt met de strijkijzer. De plank heeft daarna een nachtje mogen overnachten onder een boek. Hij was daarna een heel stuk rechter maar helemaal recht heb ik hem helaas nooit gekregen. Het strikje op de drie dozen is gemaakt door Michael, daarvoor gaan alle credits dus naar hem ;).

Na de kast volgde de toonbank, een lage kast en een wagentje. Vooral de wagen is super tof geworden! Tussendoor zette ik ook nog even de wanden neer. Dit pakket maak ik namelijk ‘as we go’, wat in houd dat alles wat ik maak meteen word vastgeplakt. Iets wat ik doodeng vind want normaal maak ik eerst alle onderdelen en als laatste zet ik alles pas in elkaar. Hoe leuk is het dat ik nu al gaande weg resultaat zie? Krijg alleen maar meer zin om steeds verder te bouwen!

We gingen gestaag verder. Ik maakte chocolade voor op de lage kast en voor op de wagen. Ik maakte de zijwanden, de deur en het plafond inclusief plafondlamp! Het begon echt al ergens op te lijken.

Hij word al zo leuk! Toen het frame stond en de binnenkant van de winkel af was ging ik verder met de buitenkant. Op naar het metaalwerk! Ik moest twee stoeltjes en een tafel met parasol maken! Erg leuk om te doen maar zeker een uitdaging want lijm en metaal lijken elkaar altijd af te stoten. Ik was verrassend blij met het resultaat! 🙂

Na de stoeltjes en het tafeltje begon ik aan de lantaarnpaal! Ik vond de huidige look niet mooi dus ik besloot de paal te omwikkelen met touw! Ik vind het resultaat erg leuk. Ook plaatste ik een aantal hekjes en een welkomsbordje bij de deur!

Toen was het tijd voor de verlichting! Drie lampjes dit keer, ik heb er wel eens twee verbonden maar drie nog niet eerder dus dat was een uitdaging maar eigenlijk lukte het heel gemakkelijk! 🙂 na de verlichting maakte ik nog twee plantjes en ik maakte het dakje vast.

Na een aantal weken van bouwen, knutselen, fröbelen en kliederen is hij dan toch echt af! Projectje nummer 6. Niet het moeilijkste project maar wel erg leuk! Wat vinden jullie van mijn miniatuur chocoladewinkel?

Een gedachte over “Chocoladewinkel :) !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s