Hier ben ik dus echt allergisch voor..

Ken je dat, dat je nekharen echt recht overeind gaan staan bij sommige dingen? Het gebeurd altijd en je kan het simpelweg niet onderdrukken.

Ik heb zelf veel geduld. Het duurt relatief lang voordat je onder mijn huid gaat zitten maar bij onderstaande dingen maak je de kans wel aanzienlijk groter 😉

Praten met je mond vol. En dan vooral aan de telefoon. Dan hang ik dus gewoon op 🙂 Mijn naam verkeerd uitspreken.. Het is Manuela met een A. Niet Mannuela met een ah. Harde A! van MAAN. Klanten die telefoneren bij de kassa. Partijtje aso vind ik dat. In een drukke winkelstraat opeens gaan stilstaan. Theekransjes in de supermarkt. Fietsers zonder licht. Zeuven ipv zeven. Er zit geen eu in zeven. Me fiets of me auto. MIJN. Niet knipperen als je afslaat en voor fietsers: je hand niet uitsteken als je afslaat. Wielrenners op de rijbaan ipv het fietspad. Hardlopers in het donker zonder licht.

Mensen die je aanspreken met ‘Hé’ omdat ze vergeten zijn hoe je heet. Mensen die roken in een overdekte fietsenstalling (GOOR). Marketeers. Klussen op zondag om 07.00 uur. Krijsende kinderen. Mensen die ALTIJD gehoord willen worden, ALTIJD het laatste woord willen hebben. ALTIJD. Ze praten vaak ook alleen maar over zichzelf. Dodelijk vermoeiend.

Waar word ik dan wel blij van? Goeie vraag!

Miniatuur bouwen. Mensen die mij voor laten gaan bij de supermarkt omdat ik maar één product heb. Hoi zeggen tegen andere hardlopers. Praten over true crime. Luisteren naar true crime. Kijken naar true crime. Had ik al true crime gezegd? Stilte. Podcast. Meewind. De zon. Goed Italiaans ijs. Het gemak van HelloFresh. Wandelen door het bos. Stedentrips. Muziek. High tea met moeders en zusje. Sushi.

Het gevoel na een goede run. Katten (L&K in het bijzonder). Uitgerust wakker worden. Op vakantie gaan. Pizza uit Michael zijn pizza-oven.

Laten we vooral heel veel van dat soort dingen doen! Ik ben toe aan een reisje met goede wijn en lekkere pizza’s en pasta’s. Als het kon stapte ik meteen in het vliegtuig naar de Italiaanse zon! Maar helaas zitten we allemaal al ruim een jaar thuis. Nog even volhouden zegt Rutte dan. Nog even. Maar hoe lang houden we het nog vol?

Hoe zorg jij dat je positief blijft? Hoe zorg jij dat je deze tijd volhoud? Laat het weten in de reacties!

Een gedachte over “Hier ben ik dus echt allergisch voor..

  1. VanNoorden68

    Ik ga m’n neus achterna…. ik plande dat op een dag dat manlief thuis werkte. Hij is het helemaal zat en wilde niet in die zware energie verkeren. Ik pak anders een boek, ga schrijven, muziek beluisteren, wandelen met een vriendin, huis opruimen met muziek aan. Ik probeer mijzelf in het positieve te houden. Lastig soms en dat mag best, maar niet te lang…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s