Van de aardbodem verdwenen

Zo daar ben ik dan! Ik was even verdwenen. Overigens ben ik dat nog steeds, dit is eigenlijk alleen even een kleine update, zodat jullie weten dat ik nog leef 😉

Ik leef dus nog, ook al is het maar voor de helft. Ik ervaar het leven momenteel als zwaar en met vlagen vind ik het allemaal erg onplezierig. Ik heb een aantal vrij sombere weken gehad maar probeer nu weer op te krabbelen. Ik heb mijn werk wat teruggeschroefd. Ik probeer bijvoorbeeld minder te werken in het weekend en in de avonden ook wat afstand te nemen van mijn werk. Ik heb namelijk de neiging alles te willen controleren en daardoor bijna 24/7 te werken en ook altijd bereikbaar te zijn voor vragen. Dit is voor mijn collega’s en klanten natuurlijk heel fijn maar voor mijzelf is het wat minder prettig. Ik heb dus afgesproken met mijn werk om in de weekenden alleen nog bereikbaar te zijn voor echt dringende zaken, kan het wachten tot maandag dan zet je het maar op de mail 😉

Loslaten is altijd al een pijnpuntje geweest voor mij. Ik kan het simpelweg (nog) niet. Ik moet dus ook heel erg mijn best doen om dingen van mij af te schudden. Mijn werkmail niet checken in het weekend is voor mij al lastig en dat lukt dus 9 van de 10 keer niet. Het altijd bereikbaar zijn is iets wat bij mijn werk hoort, maak ik mezelf dan wijs zodat ik het kan goed praten voor mezelf. Nu ik met mijn werk (en met mezelf) heb afgesproken meer mijn grenzen te gaan bewaken durf ik ook makkelijker nee te zeggen. Ik doe dus heel erg mijn best om eerst te kijken naar wat goed is voor mezelf en daarna pas te kijken naar wat leuk is voor de ander. Ik heb het op deze blog al vaker gezegd en ook nu ga ik het weer zeggen: er zou maar één iemand op één moeten staan in mijn leven en dat ben IK. Hoe moeilijk ik het ook vind om gevoelsmatig mensen teleur te stellen door ‘nee’ te zeggen gaan we dat nu dus toch echt doen. Echt? Ja, dit keer echt.

Ik merk dat hoe meer ik mijn grenzen aan geef en hoe meer ik aangeef wat ik nodig heb ik ook meer ruimte krijg om te ontspannen. Ik sta namelijk eigenlijk altijd in de vechtmodus zodat als er iets gebeurd of iemand mij nodig heeft ik het meteen kan oppakken. Deze alerte staat van zijn is doodvermoeiend. Ik vind mezelf heel belangrijk en natuurlijk zit dat voornamelijk in mijn hoofd want als ik mezelf morgen om een boom vouw draait de wereld gewoon door. Af en toe dus even de boel de boel laten kan dus prima 😉

De komende tijd moet ik dus weer lekker aan de bak. Ik moet leren loslaten. Leren om te luisteren naar mijn intuïtie. Ik mag me rot voelen en ik mag best even down zijn maar nu is het klaar, schouders er onder en door!

Ik zal proberen te blijven schrijven. Ik weet nog niet hoe vaak maar jullie zijn voorlopig nog niet van mij af 😉

8 gedachtes over “Van de aardbodem verdwenen

   1. VanNoorden68

    Voor mij is het ook het moeilijkste werkwoord. Aan de andere kant denk ik wel dat als iets mij niet loslaat, dan moet ik er nog wat mee, leer ik er nog wat van. Want als ik loslaat, gaat dat wat ik losgelaten heb, aan mij trekken…en juist dan is het lastig niet mee te geven

   2. VanNoorden68

    Dat is prima. Die tekst is zo inzicht gevend. Ik stond in mijn tekst aan een uitgestrekt veld. Prachtig verwarmd. Toen ik omkeek, wist ik even waar ik was. In de buurt van iemand die ik juist wat meer los mag laten. Waarom moest mijn auto nou juist daar zijn? Waarom? Ik voelde zoveel en eenmaal in de auto terug naar huis wist ik waarom. De balans was niet goed en ik had een gelijkwaardig gevoel nodig. Ik kijk met veel meer rust nu naar de situatie.

   3. VanNoorden68

    Vooral het hart, intuïtie fluisterde veel in m’n oor. Het plaatje werd duidelijk. Het ego (hoofd) mocht niet aan bod komen daar blijkbaar…😘

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s