Ziekenhuis in en ziekenhuis uit

Daar gingen we weer hoor. Anne mocht weer drie dagen aan een prednison infuus hangen.

Op vrijdag mocht ik mee. Ze mag niet zelf rijden ivm de kuren dus ze had transport nodig en het is natuurlijk heel ongezellig om alleen in dat ziekenhuis te liggen. Rond 13.30 sprongen we in de auto en ruim op tijd parkeerde we de auto. Als ik mee ga mag ze nooit lopen, ze word dan altijd vervoerd in een rolstoel. Ze kan hooguit 100 meter lopen en het kost ongelooflijk veel energie en energie gaan we nu niet verspillen.

Met de rolstoel reden we lekker door het ziekenhuis. Afdeling op en afdeling af, lift in en lift weer uit. Bij het infusiecentrum mocht Anne plaatsnemen in een bed en begon het wachten. Het infuus werd aangekoppeld en het ging allemaal verrassend makkelijk!

Klinkt allemaal goed toch zou je denken? Tot dat het zaterdag werd en infuus 3 erin moest. De naald deed pijn. De vloeistof brandde. Anne moest huilen en haar vriend ramde uiteindelijk op de rode knop. Verpleging werd er bij gehaald en na wat gefrummel ging het iets beter maar helaas ging de laatste kuur er met veel pijn en moeite in.

Gelukkig kunnen we deze prednison driedaagse weer achter ons laten. Over een paar weken begint ze aan haar nieuwe kuren en hopen we de MS weer een rotschop terug te kunnen geven. Nu is het vooral afwachten of de prednison wat doet. Het effect is in ieder geval iets minder groot als de eerste keer maar misschien was dat ook wel een beetje te verwachten. Een halfjaar zonder medicatie tegen MS, de MS heeft dus een hele tijd vrijspel gehad. Daarbij is er nogal wat met haar lichaam gerommeld de laatste maanden. Zware antibioticakuur, veel onderzoeken. Haar lichaam zal dus nu gewoon wat meer tijd nodig hebben om te herstellen 😉

Volgend weekend gaan Mama, Anne en ik lekker een nachtje naar een poeppie chique hotel om even bij te komen. Heel erg verdiend en ook heel erg nodig! Hopelijk kunnen we er daarna met zijn alle weer vol goede moed tegenaan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s