Hoe gaat het?

Ik krijg die vraag de laatste weken bijna dagelijks. Wat ik ook wel begrijp. Ik vind het alleen lastig hem te beantwoorden. Tegen collega’s en kennissen zeg ik vaak maar gewoon ‘goed hoor’ maar mensen die willen weten hoe het echt gaat krijgen een iets ander antwoord.

Het gaat met diepe dalen en hoge pieken. Ik heb soms een dag dat ik mij heel rustig en sterk voel, zoals gisteren. Ik heb ook dagen dat ik mij heel onrustig voel, zoals vandaag. Ik kan niet echt de vinger er opleggen waar dat dan door komt. Ik grap wel eens dat ik borderline light heb. Mijn emoties gaan echt alle kanten op.

Mijn gesprek met Ron is al weer een aantal dagen geleden en ik probeer toe te passen wat hij mij geleerd heeft. Meditatie in de ochtend. Proberen te leven in het NU. Stop zeggen tegen mijn hoofd als ik doorsla in piekergedrag. Slaapmeditatie in de avond. Problemen in mijn hoofd niet groter maken dan ze daadwerkelijk zijn. Nee zeggen als iets niet in mijn planning past. Niet werken buiten werktijd. Weekenden zijn voor vrijetijd ;). Ik ga voorruit, met babystapjes, maar ik ben al verder dan ik gisteren was.

Vooral het nee zeggen vind ik lastig. Mijn zusje wilde vanavond bijvoorbeeld langskomen voor een spelletjes avond. Heel leuk vind ik dat en ik kan daar dus ook heel erg van genieten maar ik ben moe, slaap slecht en ik weet gewoon dat als ik vanavond niet op tijd naar bed ga en mij rustig houd ik heel het weekend hoofdpijn heb. Ik moest dus nee zeggen. Ook op het werk vind ik nee zeggen en grenzen aangeven moeilijk. Het gevecht wat ik met mezelf voer is alleen voor mij zichtbaar. Ik heb alleen mezelf ermee. Zodra ik grenzen ga aangeven en nee ga zeggen heb ik het gevoel dat ik ook de ander benadeel. Ik voel mij rot dus moet een ander daar de prijs voor betalen. In de praktijk is het natuurlijk niet zo zwart wit en is het juist goed als ik aangeef wat wel en niet kan maar voor mij is dat echt een drempel. Dit vergt dus nog best veel oefening 😉

Van het weekend zijn mijn zusje, mijn moeder en ik lekker een nachtje weg. Even bijtanken in een luxe hotel. Beetje spelletjes doen, eten bestellen en in bad hangen! Ik kijk daar heel erg naar uit, gewoon even twee dagen helemaal niks! Hopelijk geeft het mij weer dat kleine beetje energie om weer door te gaan 🙂

fijn weekend allemaal!

Een gedachte over “Hoe gaat het?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s