Make your mental health a priority!

Goedemorgen,

In mijn vorige bericht liet ik al even doorschemeren dat ik en de Mall of the Netherlands geen vrienden meer zijn. Hoe wat waar en waarom lees je hier!

Mama, Anne en ik waren een nachtje weg en het winkelen in Papendrecht van zaterdag was zo goed bevallen dat we zondag nog even in de herhaling wilde. We besloten dat Leidschenhage the place to be moest worden dus daar gingen we naar toe! We waren ons allen bewust van de corona maatregelen (mondkapje, beperkt aantal mensen naar binnen etc) en dachten dat dat niet voor problemen zou zorgen. Misschien moet ik beginnen met te zeggen dat ik al weken slecht slaap en dat de nacht van zaterdag op zondag ook niet fantastisch geweest was. Ik kon dus gewoon minder hebben dan normaal.

Aangekomen in Leidschenhage was er genoeg parkeerplek dus ik dacht ‘kat in het bakkie’. We moesten ongelooflijk plassen dus dat was het eerste wat we wilde doen. Makkie want ze hebben daar genoeg gratis toiletten, die ook nog heel schoon zijn. 5 minuten later konden we dus weer opgelucht ademhalen. Met een volle blaas rondlopen is wel het laatste wat we willen.

Daarna begon het feest. Ik zag alleen maar mensen. De meeste stonden in hele lange rijen. Overal stonden dranghekken. Beveiliging liep overal rond. Mensen negeerde de looprichting. Mensen liepen zo dicht bij me dat ze soms zelfs op mijn hielen gingen staan. Ik voelde de spanning stijgen en stijgen en stijgen. Ik kocht, als afleiding, twee donuts en toen Anne aangaf eigenlijk geen zin te hebben in al die rijen hoefde ik geen twee keer na te denken. WEG, ik wilde WEG. Ik zei ‘ik zie jullie buiten wel’ en zette het op een lopen.

Buiten aangekomen kon ik eindelijk weer ademhalen. Gelukkig dachten mama en Anne er net zo over als ik, wij zouden tijdens deze coronapandemie niet meer naar een groot winkelcentrum gaan. Wat een horror.

Thuis aangekomen kreeg Michael een huilende vrouw in zijn armen geworpen. Ik was zo lang sterk geweest dat ik het gewoon even niet meer kon. De rest van de dag heb ik weinig gedaan. Soms nog wat gehuild tussendoor. Ik moest gewoon even mijn systeem resetten. Gelukkig had het huilen en de paniek mij zo moe gemaakt dat ik, toen ik rond 21.30 in bed ging liggen, als een blok in slaap viel en rond 05.30 pas wakker werd. Met barstende hoofpijn, dat dan weer wel.

Ik vond het vervelend en voel mij ook best schuldig dat ik moest huilen, we waren net terug van een super leuk weekend en dan moet ik huilen. Dit voelde alsof ik het een beetje verpeste maar ik kon het gewoon niet wegstoppen. Ik hoorde later dat het mij absoluut niet kwalijk genomen werd gelukkig. Het rot gevoel zakte daarom. Ik zie het nu gewoon als een wijze les. Als ik moe ben moet ik dit soort dingen gewoon niet opzoeken. Daarbij kan ik gewoon niet relativeren als ik vermoeid ben. Nu kan ik dat wel en zie ik ook in dat het allemaal zo erg niet was als ik het in mijn hoofd maakte. Ja ik was in paniek, ja mijn emmer zat te vol, ja ik voelde mij rot maar dat hoort bij het leven denk ik. Of in ieder geval hoort het bij mijn leven, momenteel. En dat is niet erg. Ik leer er van dus uiteindelijk is het niet voor niks geweest.

Make your mental health a priority!

De pandemie van COVID-19 heeft een diepgaande invloed gehad op de geestelijke gezondheid van mensen van alle leeftijden. Nu, meer dan ooit, is het van cruciaal belang om het stigma rond geestelijke gezondheidsproblemen te verminderen, omdat dat stigma vaak voorkomt dat mensen hulp zoeken. Dit is de reden waarom ik heel open schrijf over mijn mentale gezondheid en de problemen die daarbij komen kijken. Voel jij je de laatste tijd niet zo goed of zit je gewoon even niet zo lekker in je vel? Zoek dan hulp! 43% van de mensen krijgt in zijn/haar leven te maken met psychische problemen, dit is dus helemaal niks om je voor te schamen. Wil je met iemand praten kijk dan vooral even op https://mindkorrelatie.nl/

2 gedachtes over “Make your mental health a priority!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s