Maan’s Study ;)

In mijn vorige blogbericht vertelde ik al dat ik Sam’s Study ging omdopen tot mijn eigen gepersonaliseerde boekenwinkel vandaar dat ik hem vanaf nu Maan’s Study ga noemen! Ik neem jullie vandaag mee in het hele proces!

Ik zal jullie nog even herinneren aan hoe het origineel eruit ziet:

Het origineel

De wanden en de vloer
Ik begon met het witte van de vloerplaat en de wanden. Het hout in deze kits zuigt enorm dus je hebt meerdere lagen nodig. Na een aantal lagen wit heb ik de wanden voorzien van een mint groene metallic kleur. Noem het een erg gewenst foutje maar de verf droogde heel vreemd op maar het effect lijkt op betonlook wat ik ongelooflijk tof vind! Ik besloot het dus niet overnieuw te verven maar het zo te laten. De vloerplaat heb ik in totaal 3 keer gewit. Het schaakpatroon op de vloer in de originele miniatuur vond ik niet zo mooi en ik besloot een houten vloer te maken. Met een beetje hulp van Michael (hij is een stuk technischer dan ik 😉 ) heb ik er uiteindelijk een prachtig vloertje van gemaakt!

Meubels
Na de wanden en de vloer begon ik aan de meubels. Deze hebben een erg opvallende kleur in de kit. Het is veel bruin, rood en geel en ik vind dit (excusez moi) ongelooflijk lelijk. Ik besloot dus alle kasten eerst wit te verven en daarna gaandeweg te kijken of ik sommige kasten een andere kleur zou geven. Het was ongelooflijk veel werk, iedere kast had namelijk 5 (!!!) lagen verf nodig. Het nam dus nogal wat tijd in beslag maar het resultaat mag er zijn! Ik ben ongelooflijk tevreden over wat ik er van gemaakt heb! Na de kasten begon ik aan de stoel. Deze moest eigenlijk worden gemaakt van fel rode stof maar dit past totaal niet bij de stijl waar ik voor wil gaan vandaar dat ik gekozen heb voor een grijze stof. Het in elkaar zetten van de stoel was geen makkie maar hier was ik al voor gewaarschuwd! Het resultaat is ongelooflijk tof! 🙂

Boeken, boeken en nog veel meer boeken
Toen de wanden, vloer en de meubels af waren was het meeste werk gedaan! Ik begon aan het maken van de boeken. Heel veel boeken. Ik vind het maken van boeken erg leuk, het is lekker gepriegel en het maakt mijn hoofd heerlijk leeg. Boek na boek kreeg een plekje in één van de boekenkasten.

De lamp
Ook de lamp lijkt in niks meer op het origineel. Ik vond de nogal ouderwetse lamp niet erg mooi en besloot deze dus helemaal te veranderen. Ik heb ook een hele toffe staande lamp gemaakt, hier ben ik erg trots op!

Er één geheel van maken
Zo na al het verven en lijmen is het nu eindelijk tijd om van alles één geheel te maken! Ik kan gaan inrichten 🙂 Ik vind het echt heel erg leuk om te zien hoe het allemaal zo leuk samenkomt. Je moet natuurlijk nog maar afwachten of een idee in je hoofd in het echt ook zo leuk is. Dit project is wat mij betreft in ieder geval meer dan geslaagd.

Trots
Man man man wat was het een werk. Uren ben ik aan het verven geweest en ook het leggen van de visgraat vloer koste veel tijd maar het was alle tijd meer dan waard! Het meest trots ben ik op de wanden, ik vind de betonlook zo ongelooflijk vet, ook de vloer en de kleur van de kasten zijn precies geworden zoals ik in mijn hoofd had. En die stoel en staande lamp!!!! Ook zo gaaf geworden! Ik ben echt heel tevreden met wat ik gemaakt heb en heb zoveel zin om nog meer pakketten te gaan personaliseren! Het kost je veel meer tijd maar het resultaat is daarom ook veel mooier, althans dat vind ik haha 😉

Wat vind jij er van? Vind je het mooier dan het origineel of houd jij juist van die bruine tinten? Laat het mij vooral weten!!

6 gedachtes over “Maan’s Study ;)

  1. Caroline

    Ontzettend mooi geworden. Ik vind het veel mooier dan het origineel. Ik ben echt heel erg trots op je. Je bent een kanjer! 😘

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s