Drie maanden ziek

Inmiddels ben ik drie maanden ‘officieel’ ziek. Het blijft raar om mezelf ‘ziek’ te noemen. Ik weet dat ik het ben maar omdat je het aan de buitenkant niet kunt zien is het lastig, ook voor mezelf. Soms twijfel ik ook wel eens of ik wel echt een burn-out heb. Alle specialisten (therapeut, huisarts, arbo arts) zeggen het maar als ik soms de verhalen op internet lees van hoe heftig het bij sommige geweest is denk ik ‘is het bij mij wel zo erg?’. Ik weet natuurlijk dat je je niet moet vergelijken met andere mensen maar dat doe ik natuurlijk toch 😉

Ik werk inmiddels 5,5 uur per dag en dit gaat verrassend goed. Ik zag er best tegenop om een uur meer te gaan werken maar eigenlijk gaat dit best goed. Er zijn wat dagen geweest waarop ik het best zwaar vond en als ik dan thuis kwam ging ik even liggen maar de laatste paar dagen zijn heel goed gegaan. Ik heb inmiddels 4 sessies gehad bij Joke en ook dit gaat met stapjes vooruit!

Wat ik op het begin heel lastig vond was accepteren dat het nou eenmaal zo is. Ik ben moe, ik ben op en dat is nu even zo. Ik was daar nog veel te veel tegen aan het vechten. Inmiddels heb ik dit kunnen loslaten en luister ik meer naar wat nu goed is voor mij. Is dat even rusten? Dan ga ik even liggen. Is dat even wandelen en wat frisse lucht pakken? Dan ga ik even naar buiten. Gelukkig voel ik vrijwel geen weerstand in mijn omgeving waardoor het ook makkelijker is om mijn eigen koers te varen. Mijn werk reageert overal heel goed op en vraagt eigenlijk nooit (op een enkele keer na dan) wanneer ik weer helemaal terug kom. Het enige wat zij belangrijk vinden is dat ik op mezelf let en niet te snel ga met het rehabiliteren. Ik voel mij daarin erg gesteund, niet alleen door mijn werk maar ook door Michael en mijn familie.

Wat heb ik geleerd in deze drie maanden:
Ik heb vooral geleerd dat ik aan het roer moet staan van mijn leven. Ik moet mijn eigen keuzes maken zodat mensen geen dingen voor mij gaan bepalen of invullen. Ik heb ook bestaansrecht dus ik mag mij best laten horen 😉 Hier naar handelen vind ik soms nog lastig maar stapje voor stapje kom ik er wel. Ook heb ik geleerd dat het oké is om moe te zijn of je even niet oké te voelen. Dan doe ik gewoon wat rustiger aan. Dit gaat gelukkig steeds iets meer ‘automatisch’.

Wat ik nog moet leren:
Ik moet echt nog leren om soms uit mijn hoofd te gaan. Soms zit ik zo vast in een bepaald onderwerp waardoor ik alles tot op het bot ga analyseren waardoor ik een beetje doorsla.. Ik moet dan echt eerder uit die loop want het levert alleen maar paniek op. Ik moet leren om een stap naar achteren te doen en gewoon even te kijken wat er aan de hand is in plaats van ergens meteen in te duiken. Gelukkig helpt Joke mij enorm dus deze punten ga ik vast en zeker ook nog leren!

Ik durf inmiddels hard op te zeggen dat ik best wel trots ben op mezelf. Toen ik vier maanden geleden voor het eerst aangaf bij mijn leidinggevende dat het niet zo goed met mij ging was ik vooral heel erg bang. Bang dat ze het niet zouden begrijpen maar ik heb mij echt zorgen gemaakt om niks. Achteraf had ik veel eerder aan de noodrem moeten trekken maar het verleden kan je niet veranderen. Je kan alleen je kijk op dingen veranderen en daar ben ik echt heel erg hard voor aan het werk en daar ben ik erg trots op. Ik own mijn problemen en pak ze aan in plaats van er van weg te lopen en ik moet zeggen dat ik dat erg sterk vind van mezelf. Ik zeg het dus niet vaak maar vandaag zeg ik eindelijk dat ik trots ben op mezelf. Ik moest van ver komen en het was (en is) zeker niet makkelijk maar als ik kijk waar ik nu sta dan ben ik in vier maanden tijd echt ongelooflijk gegroeid. En dit is het einde nog niet, ik heb nog een aardige weg voor de boeg maar voor het eerst sinds tijden zie ik het positief tegemoet!

4 gedachtes over “Drie maanden ziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s