Boem is ho…

Het was dinsdag rond een uur of 5 toen ik van Naaldwijk naar Rijswijk reed om bij mijn beste vriend te eten. Het was druk op de weg maar het reed gelukkig allemaal aardig door. Bij de Laan van Wateringseveld aangekomen reed ik achter een Toyota die last minute besloot dat hij liever naar rechts ging, zonder te knipperen en toen opeens keihard remde. BOEM. Daar ging mijn bumper 😦

Ik reed achter hem aan en op een uitrit stopte we. Ik stapte uit en keek naar de auto voor mij. Drie krasjes. Poe dat viel mee, dan moet mijn auto toch ook meevallen? Nee.. Zeker niet.. Mijn bumper is één grote deuk geworden en mijn passagiersdeur kan niet meer open. Helaas pindakaas 😦 . Samen met de man vulde ik de papieren in. Hij gaf aan dat het mijn schuld is, ik ben tenslotte op hem geknald. Hij had wel geknipperd zei hij en een noodstop? Dat viel wel mee, ik reed gewoon te dicht op hem. Ik besloot deze discussie te laten voor wat het was en gewoon de papieren in te vullen. Ik zou dit later wel oppakken met de verzekering. Had ik nu maar beter nagedacht.. Had ik nu maar getuigen gevraagd ook wat in te vullen. Had ik maar…

Het punt is namelijk dat ik niet kan bewijzen dat hij niet knipperde.. Het is zijn woord tegen het mijne en ik ben op hem geklapt dus ja dat maakt mij schuldig. Daarbij zitten we bij de zelfde verzekeraar en die vergoed natuurlijk liever 3 krasjes dan mijn schade. Het zal er dus op uitdraaien dat dit ritje naar Rijswijk mij aardig wat geld gaat kosten.

Gelukkig heeft therapie mij geleerd om te relativeren. Dat heb ik dus volop gedaan. Op een lichte hersenschudding na heb ik zelf namelijk niks. Het had veel erger gekund. Mijn auto is stuk maar dat is alleen maar materiaal. Ook geen big deal dus. Het is zonde tuurlijk maar terugdraaien kan ik het niet. Het enige wat ik nu kan is loslaten.

Loslaten. Ik word er gelukkig steeds beter in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s