Haperende mensenradar en ongemakkelijke situaties

Van nature kan ik situaties en mensen goed inschatten. Ik kan veel aan mensen aflezen, door lichaamstaal of door hoe ze een gesprek aan gaan of soms zelfs uit de weg gaan. Ik durf daarom wel te zeggen dat ik bijzonder veel mensenkennis heb. Echter laat mijn radar mij soms ongelooflijk in de steek. Zo ook bij Paul.

Ik ken Paul nu zo’n 7 maanden maar het is nog niet gelukt hem te doorgronden. Als ik een grapje maak dan denkt hij dat ik geen begrip/respect voor hem heb. Als ik dan voor de grap zeg ‘ik zal geen geintjes meer maken hoor, even serieus nu’ dan kijkt hij me aan alsof ik de oorlog aan hem verklaar. Als ik iets met een sarcastische toon zeg dan denk hij dat ik het meen en als ik geconcentreerd werk denk hij dat ik boos ben. Maakt niet uit welk signaal ik probeer uit te zenden onderweg gaat het op de één of andere manier verkeerd en ontvangt hij heel iets anders.

Als ik telefoneer met een klant of een gesprek heb met een collega en daarbij te hard communiceer dan snauwt Paul ssssst tegen me. Als ik uitleg krijg van een collega staat hij er omheen te hupsen. Het is een ongelooflijk ongemakkelijke werksfeer. Dusdanig vervelend dat ik soms zelfs overweeg om er mee te kappen. Er zijn tenslotte genoeg banen op het moment alleen heb ik wel echt mijn plek gevonden hier. Mijn takenpakket heb ik helemaal eigen gemaakt. Ik heb heel erg goed contact met al mijn locaties. Ik heb er niet eerder echt over nagedacht weg te gaan. Mij laten wegjagen is dus wel het laatste wat op mijn to-do list staat 😉 Conclusie: ik zal moeten leren hoe ik comfortabel op mijn tenen kan lopen. Ik ga dus van Packaging Planner naar Ballerina. Het kan gek lopen.

Om nog meer ongemakkelijke situaties te voorkomen zijn de namen gefingeerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s